Binnenkijken bij Lisa: ‘Mensen vinden dat mijn woning helemaal bij mij past’

Door Rowie van der Vliet 5 maart 2019

Ben je benieuwd wie Lisa (23) eigenlijk is? Dan hoef je alleen maar een kijkje te nemen in haar kamer. Ze heeft haar eigen plekje in Tilburg helemaal naar haar hand gezet. Compleet met dromenvangers, een landkaart en heel veel tweedehandsspulletjes.

“Mijn spullen komen overal vandaan. Dat komt uit Mexico, het kleed uit Panama en die tas uit Marokko”, zegt Lisa. Ze kijkt nog eens haar kamer rond. “Grappig dat ik nu ineens anders naar mijn inrichting kijk. Ik ben er echt supertevreden mee. Hiervoor ben ik veel verhuisd binnen Tilburg. Ik heb in drie verschillende studentenhuizen gewoond, maar ben hier nu sinds augustus 2017. Eigenlijk staat alles zo al superlang op deze plek.”

Plant van de buurman

Wanneer Lisa zegt dat haar spullen overal vandaan komen dan overdrijft ze niet. “Die grote plant komt van Marktplaats. Je gelooft het niet, maar hij was van de buurman. Hij verkocht hem voor best veel, maar omdat we buren zijn, mocht ik hem gratis meenemen. Zulke verhalen maken het extra leuk. Ik ben echt superblij ermee. Natuurlijk weet ik niet altijd wat de verhalen van spullen zijn. Mijn moeder is gek van rommelmarkten. Zij gaat daar ieder weekend naartoe. Soms appt ze mij weleens als ze wat gezien heeft.”

De plant die Lisa van haar buurman kreeg. Foto: indebuurt

Samen met een vriendin

Lisa is nog lang niet van plan haar rugzak om te doen en Tilburg gedag te zeggen. Zelfs niet terwijl ze vaak genoeg naar allerlei prachtige landen op vakantie gaat. “Ik woon samen met een vriendin. Dat is echt megachill. We hebben ook een groot dakterras. We zitten dicht bij de stad, maar toch in een rustige buurt. O ja, ik vind het ook wel fijn dat de keuken niet in de woonkamer zit. Zo hou je dat toch een beetje gescheiden.”

Niet zomaar weggooien

In heel Lisa’s kamer is er maar een meubelstuk dat ze nieuw gekocht heeft. “Ja, die spiegel! Die kocht ik tien jaar geleden bij de Xenos. Voor de rest is echt alles tweedehands. De spullen komen dus van Marktplaats en rommelmarkten, maar ook kringlopen. Kringloop013 zit hier zowat achterin de straat. Daar heb ik ook veel spulletjes gekocht. Ik vind het belangrijk dat spullen niet zomaar weggegooid worden.”

binnenkijken Lisa
De zwarte spiegel kocht Lisa nieuw. Het dressoir ernaast komt van de kringloop. Foto: indebuurt

Dromen

Tweedehandsspulletjes, de geur van een vanillekaars, heel veel platen en plantjes: vrienden verwachten eigenlijk niet anders. “Mensen zeggen altijd: ‘o ja, dit is echt jou, Lies.’ Ze vinden dat het helemaal bij mij past. Laatst zei iemand dat mijn kamer haar aan het dromen zet. Dat vond ik zo’n mooie opmerking. Het is ook de plek waar ik droom. Letterlijk en figuurlijk.”

Rust in huis

“Ik vind het belangrijk dat een huis rust geeft. Natuur, muziek en de rest van de wereld komen allemaal terug in mijn kamer. Je ziet hier wie ik ben en wat ik wil doen.” Niet alleen Lisa’s eigen kamer is naar haar hand gezet. De vriendinnengroep heeft ook een fijne woonkamer waar ze met zijn allen kunnen relaxen. Met vintagestoelen en fijne plantjes. Logisch dat Lisa zich helemaal op haar plek voelt!

De woonkamer. Foto: indebuurt
Gave lampjes in de woonkamer.
Woonkamer. Foto: indebuurt
Plantjes op de vensterbank van de woonkamer. Foto: indebuurt
Zithoekje in de vensterbank. Foto: indebuurt
Lisa in haar kamer. Foto: indebuurt
Lisa's bed. Foto: indebuurt
Plantjes op de vensterbank. Foto: indebuurt
Detail kast. Foto: indebuurt
Plantjes in de vensterbank. Foto: indebuurt
De wereldkaart kan niet ontbreken. Foto: indebuurt

We want you!

Iedere week nemen we een kijkje bij Tilburgers die op een bijzondere plek wonen of een tof interieur hebben. Wil jij jouw hobbyzolder, je mancave, je honderd procent Ikea-interieur of je kattenpaleis ook aan heel Tilburg laten zien? Stuur even een mailtje naar [email protected] en we komen bij je langs!

Lees ook:

Eva in haar studentenkamer

Binnenkijken bij Eva: ‘Ik heb erover nagedacht om interieurontwerper te worden’

Eva Knip woont in een heel kleine kamer in Tilburg, maar heeft deze praktisch en toch superleuk inge...
Binnenkijken mancave

Binnenkijken bij Pieter en Lisette: ‘We hebben net de hele inrichting veranderd’

Pieter en Lisette van de Wiel houden van het bourgondische leven. "We werken hard, maar genieten ook...
Through our tiny window

Binnenkijken bij Kim, Emma-Louise, Sammie, Morris en Laurens: ‘Ik kijk niet naar wat hip is’

Kim Jessat-Llewellyn, Emma-Louise, Sammie, Morris en Laurens Jessat houden zich niet aan trends in h...

adv.