Binnenkijken bij Ichelle: ‘Er is geen kamer zonder pinguïns’

Door Rowie van der Vliet 15 januari 2019

Ichelle van Veldhoven moet even nadenken wanneer we haar vragen of er een kamer zonder pinguïns is. “De meterkast? Maar dat is niet echt een kamer, dus ik denk het niet…” Zelfs na de kerstdagen (en eigenlijk ook in de lente, zomer en herfst) is haar huis één groot pinguïnparadijs. Om vrolijk van te worden!

“Wanneer mensen voor het eerst binnenkomen zijn ze eigenlijk altijd onder de indruk. Als collega’s hier bijvoorbeeld voor het eerst komen, beklijft het pas echt”, glimlacht Ichelle. Vriend Quintus komt er ook gezellig bij zitten. “In mijn appartement staan ook wat pinguïns. Mensen zeggen dan: ‘ik wist niet dat de verzameling van Ichelle bij jou stond'”, vertelt hij. Wie dat denkt, is duidelijk nog nooit bij Ichelle geweest. Alleen al in een klein hoekje spot je makkelijk twintig exemplaren. En dat zijn echt niet alleen knuffels.

Bijzonderste verhalen

“Ja, er zijn best veel pinguïnspullen. Kijk, dit is een schroevendraaier”, zegt Ichelle terwijl ze demonstreert hoe je de mini-schroevendraaier in elkaar zet. “Maar ik heb ook een aansteker, luiers, bestek, thee, handdoeken en een radio.” De Tilburgse hoeft niet eens veel moeite te doen om aan al die spullen te komen. Ze heeft de bijzonderste verhalen over hoe ze een voorwerp scoort. “Ik was een keer in een pretpark en zag iemand lopen met een pinguïnhanddoek. Ik stapte op die vrouw af, eigenlijk alleen om een foto te vragen. Toen zei ze: ‘ik heb hem nu nog nodig, maar je mag hem later wel hebben. Laten we afspreken om 17.00 uur in het park’. Ik ging echt niet naar haar toe om een pinguïn te scoren”, lacht Ichelle.

Pinguïns in de zomer

Heeft Ichelle een vast plekje in Tilburg waar ze pinguïns scoort? “Nee, eigenlijk niet. Op de meest onverwachte plekken vind ik er weer een. In de Praxis bijvoorbeeld. Natuurlijk vind je in de winter meer spullen, maar het is wel moeilijker om echt leuke dingen te vinden. Bij de Action staat het vol met pinguïns, maar dat is vaak van die troep. Als je in de zomer wat vindt dan is het vaak van betere kwaliteit.”

Knuffel

Ichelle woont nu vijf jaar in haar woning, maar ver daarvoor verzamelde ze al spullen van haar lievelingsdier. “Toen ik bijna twee jaar was, kreeg mijn broertje een megagrote pinguïnknuffel. Ik was daar helemaal gek van. Mijn ouders stimuleerden dat door vaak te zeggen: kijk, dat is een pinguïn.” De liefde is nooit meer weggegaan. En de knuffel? Die staat nu te pronken op de slaapkamer.

Zelfgemaakte spullen

Niet alle spullen heeft Ichelle ergens op de kop getikt. Quintus en zij zijn ook nog eens superhandig en maken veel dingen zelf. “Ik heb tekeningen van mijn leukste knuffels op mijn drinkglazen gegraveerd.” Zelfs de deurstopper is een zelfgemaakte pinguïn. Maar een van de meest bijzondere voorwerpen is toch wel de salontafel. “Ik zag op Marktplaats een pinguïntafel. Hij was best duur, maar supervet! ‘Ja, hij is wel prijzig’, zei mijn moeder. Na twijfelen besloot ik hem toch te kopen, maar toen was hij al weg. ‘Je eigen schuld, had je hem maar moeten kopen’, reageerde mijn moeder toen. Enkele weken later was ik jarig. Raad eens wat ik voor mijn verjaardag kreeg? Yes, mijn ouders hadden de tafel gekocht!”

Pinguïnparadijs

Van de wc tot de slaapkamer en de tuin tot de woonkamer. Ichelle is hét voorbeeld van je hobby niet onder stoelen of banken steken. Waarom zou je? De Tilburgse maakte van haar huis echt haar eigen paradijs met spullen waar ze blij van wordt. Heerlijk om thuis te komen op een plek waar je echt jezelf kunt zijn.

Ichelle voor haar kast. Foto: indebuurt
De bank. Foto: indebuurt
Stoel naast de bank. Foto: indebuurt
Gele kast. Foto: indebuurt
Lichtgevende pinguïns. Foto: indebuurt
Kleding in de gang. Foto: indebuurt
Slaapkamer. Foto: indebuurt
Foto: indebuurt
De knuffel waarmee het allemaal begon. Foto: indebuurt
Het toilet ontkomt er ook niet aan. Foto: indebuurt
Muurschildering. Foto: indebuurt

Lees ook:

Binnenkijken bij Ellen en Alexander: ‘Mensen zeggen dat we in het mooiste huis van Tilburg wonen’

Ellen Schellekens en Alexander Meijer krijgen het vaak te horen: ‘jullie wonen in het mooiste huis v...

Binnenkijken bij Bahar: ‘Ik raak snel gehecht aan spulletjes’

Al eens wezen snuffelen bij Bahar Zounuzy in haar tassenwinkel BONES Artisan? Het blijkt dat ze niet...
De Blaak

Binnenkijken bij Marie-Christine: ‘Mensen zeggen dat mijn huis uitstraalt wie ik ben’

Marie-Christine van Rijswijk woont met haar dochter Guusje in De Blaak. Samen weten ze wel hoe ze ee...

adv.