Binnenkijken bij kapper Hardy’s: ‘Mensen verwachten dit niet’

Door Rowie van der Vliet 2 april 2018

De Piushaven kent heel wat prachtige blikvangers. Van de Lourdeskade tot woonboten en van Villa Pastorie tot het uitkijkpunt van Restaurant RAK. Één gebouw vinden we helemaal bijzonder: kapperszaak Hardy’s. We konden het niet laten eens binnen te kijken. Kapster Sylvia Wenselaars, genomineerd voor een coiffure award 2018, leidt ons rond. 

Fabulous Hollywoodlichten als logo, een groot, bol raam, volledig blauwe kozijnen, de glazen lichtkoepel: we snappen wel waarom Hardy’s hun locatie zelf beschrijft als ‘excentriek gebouw’. We lopen de hoek om naar de gedeelde binnenplaats en stuiten zo op een beeld van een uil. Het is duidelijk dat de kapsalon niet alleen opvalt door het vakmanschap, maar ook de opvallende interieurstyling.

Mensen verwachten dit niet

“De ruimte is heel groot opgezet. Mensen verwachten dit niet”, glimlacht Sylvia wanneer ze gezellig aan de eettafel middenin de werkruimte komt zitten. Na twee lange gangen staan we inderdaad met open mond te staren. Alle kapsters zijn druk aan het werk in een eigen stationnetje. “Het is echt heel fijn dat je zoveel ruimte hebt door de brede opzet”, glimlacht Sylvia.

Hardy's interieur
Foto: indebuurt

Industriële stijl

“Ik vind de industriële aspecten heel leuk. We hebben de fabriekselementen mooi gecombineerd met een wat luxere uitstraling.” De industriële invloeden zijn niet te ontkennen. Logisch, want vroeger was het pand eigendom van Dijkman Elektrotechniek BV. De oude ‘bewoner’ heeft nog steeds zijn eigen plekje in het gebouw dankzij een gedenksteen uit 2 mei 1995. De vorige eigenaar van het pand bouwde toen een groot feestje, want ze bestond veertig jaar.

Favoriete plekje

“Mijn favoriete plekje in de zaak? We hebben geen vaste werkplek, maar toch heb ik mijn favoriet. Het is heel fijn om achterin de zaak te werken. Kijk, daar bij de achterste spiegel. Daar kan ik in alle rust gezellig met de klant communiceren.” Al is het voor Sylvia lastig om in zo’n bijzonder pand één favoriete plek te kiezen. “Ik vind de washoek echt heel mooi. De lichtjes maken het speciaal. Die machinestoel is ook echt heel gaaf.”

Hardy's
Sylvia Wenselaar, genomineerd voor een Coiffure award 2018, aan het werk op haar favoriete plek. Foto: indebuurt

Dé eyecatcher

“De eettafel middenin de ruimte is echt dé eyecatcher van de winkel. Klanten kunnen hier wachten met een kopje koffie of thee en lekker de krant of tijdschriften lezen.” Zijn alle eetstoelen (met wieltjes) bezet? Dan is er altijd nog een extra bank waar mensen rustig kunnen wachten op hun beurt. Zo heb je mooi zicht op aparte kunst zoals het beeldwerk van een hoofd. “We zijn niet voor niks een ‘hair spa’. Hier zie je net wat meer luxe”, zegt Sylvia enthousiast.

De washoek Foto: indebuurt
De gedenksteen. Foto: indebuurt
Foto: indebuurt
Foto: indebuurt
Foto: indebuurt
Foto: indebuurt
Foto: indebuurt
Foto: indebuurt
Foto: indebuurt
Foto: indebuurt
Foto: indebuurt

Bijzondere plek

Iedere week nemen we een kijkje bij Tilburgers die op een bijzondere plek wonen of een tof interieur hebben. Wil jij jouw hobbyzolder, je mancave, je honderd procent Ikea-interieur of je kattenpaleis ook aan heel Tilburg laten zien? Stuur even een mailtje naar [email protected] en we komen bij je langs!

Nog niet uitgekeken? We zijn ook langs geweest bij deze huizen:

Woning van de Week Don van Hout

Binnenkijken bij Don en Hanneke: ‘Achter elk voorwerp in ons huis zit een verhaal’

Hoe maak je een strak gestyled interieur toch persoonlijk? Don en Hanneke van Hout weten het als gee...
Ad van Eijck Bredaseweg

Binnenkijken bij Ad aan de Bredaseweg: ‘Het heeft een mooi geveltje, toch?’

Jaja, wij zijn zeker niet de enigen die in Tilburg rondsnuffelen. Zo tref ik Ad van Eijck, zelf niet...
Woning vd Week

Heleen woont in een oud klooster in de Goirkestraat

Je hebt je droomhuis gevonden, maar er zijn zes wachtenden voor je. Dan moet je wel heel veel geluk ...

Hardy’s kappers

Nu gesloten12:00 - 17:00

Havendijk 28, Tilburg

Bekijk meer:kappers

adv.