Binnenkijken bij Gee: ‘Ik voelde mij direct thuis hier’

Door Rowie van der Vliet 11 juni 2019

Gee Adriaansz is een kersverse Tilburger. Na tien jaar in Turkije te hebben gewoond, kwam Gee met haar kinderen Sinan (4) en Ellie (2) weer terug naar Nederland. Haar huisje in Tilburg begint echt een thuis te worden. Wij mochten binnenkijken.

“Het bevalt goed hier. Ik merk nu dat ik eindelijk een ritme begin te krijgen. Het was zeker druk tijdens de verhuizing. Je begint met niets als je vanuit het buitenland komt. Ik heb echt alles opnieuw moeten kopen. Je hebt bijvoorbeeld geen keukengerei.”

Veel zelf klussen

Gee woont pas sinds 20 mei in Tilburg. Ze is flink bezig geweest met haar woning! “Ik vond het klussen heel leuk. Ik denk bijna: wat kan ik nog meer doen? Het is fijn om te zien dat het steeds meer een thuis wordt. Ik heb het meeste zelf gedaan, zoals de vloer leggen. Toen die lag begon het gelijk veel meer vorm te krijgen. Ik heb wel veel moeten doen aan het huis. Zo heb ik alles geschilderd. Deuren, muren, kozijnen, alles.”

De hal. Foto: indebuurt Tilburg

Loodzware plant

Toen de planten in huis kwamen, was het voor Gee echt af. “Ik ben gek op planten. Die in de hoek daar heb ik via Marktplaats op de kop getikt. Hij was echt loodzwaar. Ook iets groter dan de bedoeling was. Dat zie je niet altijd op de foto’s”, zegt Gee lachend.

Designerstoelen voor een prikkie

Hoewel ze nog maar net in Tilburg woont, heeft ze al een goede tip voor interieurspullen. “Die twee eetkamerstoelen heb ik gekocht bij Peerke. Het blijken designstoelen te zijn. Ik heb ze eens op internet opgezocht en je betaalt er toch al gauw meer dan 200 euro voor. Ik heb ze voor zo’n 25 euro op de kop getikt. Een vriendin had deze tafel, maar voor haar was hij net te klein. Die heb ik kunnen overnemen. Toen heb ik bij Vida XL dat bankje gevonden. Ik bestel ook veel voor mijn huis online.”

Foto: indebuurt Tilburg

Creatief

Gee houdt er wel van om creatief bezig te zijn. Sommige items in het huis heeft ze helemaal zelf gemaakt. “Die schildpad heb ik zelf geschilderd”, zegt ze trots als we in de gang staan. Ook heeft ze met haar twee zussen een webshop, Mooi Leven, waarin ze interieurspullen verkoopt. “Deze Merino wollen deken maken we zelf met de hand. Fijn om bij te komen van een drukke week of heerlijk straks in de winter.”

Thuis in Tilburg

Gee moet wel een beetje aan het Tilburgse leven. “Dat we hier een tuin hebben vond ik zo gaaf. Vooral voor de kinderen. In Turkije woont iedereen in een appartement. Daar heb je weinig huizen met een tuin.” De kersverse Tilburgse was niet bekend met de stad. “Een vriendin van mij woont hier al. Die zei: ‘misschien vind je hier wat leuks’. Ik woonde eerst in Noord-Holland, dus op haar na ken ik niemand. Maar de buurt is heel fijn en ik heb goed contact met de buren. Een cultuurshock had ik niet echt. Het viel best mee. Ik voelde mij direct thuis hier.”

Plantjes in de slaapkamer. Foto: indebuurt Tilburg
Letterbord. Foto: indebuurt Tilburg
Plantjes van Gee Adriaansz. Foto: indebuurt Tilburg
Woonkamer. Foto: indebuurt Tilburg
De eethoek. Foto: indebuurt Tilburg
De eettafel. Foto: indebuurt Tilburg
De slaapkamer. Foto: indebuurt Tilburg
Huisje voor insecten. Foto: indebuurt Tilburg
De platenspeler van Gee Adriaansz. Foto: indebuurt Tilburg
De hal. Foto: indebuurt Tilburg
Klamboe boven het bed. Foto: indebuurt Tilburg

We want you!

Iedere week nemen we een kijkje bij Tilburgers die op een bijzondere plek wonen of een tof interieur hebben. Wil jij jouw hobbyzolder, je mancave, je Instagramwaardige interieur of je kattenpaleis ook aan heel Tilburg laten zien? Stuur even een mailtje naar [email protected] en we komen bij je langs!

Lees ook:

Binnenkijken bij Sandra: ‘Dit is echt ons droomhuis’

Stel, je komt je droomhuis tegen en voelt je gelijk thuis. Zou je dan wachten op een tweede bezichti...

Binnenkijken bij Marjolein in haar jarendertighuis: ‘We hebben een ingebouwde bank laten maken’

Marjolein Meijnen richtte eerder al een jaren dertig huis in. "Mijn eerste eigen huis was ook een ja...

Binnenkijken bij Leo in de oude melkfabriek aan het Wilhelminapark: ‘Heel bijzonder gebouw’

In Tilburg zijn er van die gebouwen waar je altijd al eens wilde binnenkijken. Precies die plekken d...

adv.