Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Woning van de week: ‘Eigenlijk draait alles om de konijnen’

Door Rowie van der Vliet 21 augustus 2017

We namen je al eerder mee naar deze 5 bijzondere optrekjes die in onze stad staan. En naar Britt die samen met haar hond Dino woont. Maar er zijn zoveel meer pareltjes in Tilburg die het bekijken waard zijn. Of het nou een appartement, villa of eengezinswoning is, elk huis heeft z’n eigen verhaal. Daarom kijken wij van indebuurt maar al te graag binnen. Dit keer: het appartement van Audrey, bekend van Stadsnieuws, en Justin (en konijnen Bert en Ernie) in de Reeshof.

Voor Audrey en Justin was de keuze snel gemaakt toen het appartement in de Reeshof op hun pad kwam. “We zochten echt naar een nieuw huurhuis. Hiervoor woonden we in een oud pand in de Postelse Hoeflaan. Op de dag van de verhuizing zijn we naar een snackbar gegaan en die werd diezelfde dag nog overvallen. In de Reeshof is het lekker rustig en wonen we in een mooi appartement. We hebben de trein op loopafstand en kunnen ook terecht bij de winkels aan het plein, zoals Mijnheer Jansen waar ik altijd slaag als ik een cadeau voor iemand nodig heb.”

Belangrijkste voordeel

Audrey kan veel voordelen aan haar appartement opnoemen. Toch is er één reden die helemaal belangrijk is: “dit huis voelde veilig genoeg om weer konijnen te nemen.” Vroeger als kind had Audrey altijd konijnen, maar dat werd erg lastig toen ze op kamers ging. Ook in het oude huis voelde het niet goed, doordat konijnen zich daar makkelijk konden bezeren aan kapotte dingen. “Een van de eerste dingen die ik kocht waren Bert en Ernie. Het zijn Nederlandse Hangoor Dwergen. Wist je dat dit ras is gekweekt door een Tilburger?”

Audrey konijnen
Foto: indebuurt

Alles voor konijnen

“Eigenlijk draait alles om de konijnen”, grapt Audrey. Ze zit iets wat ongeduldig te wachten op de postbezorger. Speciaal voor Bert en Ernie is er een tapijt besteld zodat het lekker zacht is aan hun pootjes wanneer ze door de kamer rennen. In een hoek van de woonkamer staat een extra ligbed, extra voerbak met stro en speeltjes. Weggestopt in de gang staat nog een kast uit de studententijd die nu is volgepropt met spullen voor de twee zusjes.

Zusterliefde

“Bert en Ernie komen uit hetzelfde nest. Je hoort wel eens dat konijnen niet goed met elkaar overweg kunnen, maar hier liggen ze vaak tegen elkaar aan zoals ze dat vroeger al deden. Soms schopt de een wel eens tegen het hoofd van de ander, maar dat pikken ze gewoon van elkaar, haha.”

Woning van de Week
Foto: indebuurt

Mayonaisepotten

De inrichting is een mix van konijnenspullen, nieuwe aanwinsten en meubels die zijn meeverhuisd uit het studentenhuis of het oude optrekje. Het stel is extra handig met recyclen. “We stoppen onze muesli en pasta in oude mayonaisepotten. We moeten weer iets meer mayonaise eten, want we komen potten tekort.” Audrey en Justin blijven bezig aan hun paleisje. “Toen we hier 2,5 jaar geleden kwamen wonen hebben we veel zelf moeten doen. De vloer zat er bijvoorbeeld nog niet in. Langzaam begint het huis steeds meer te groeien. Ik denk dat we gaan verhuizen als het af is, haha.”

Fijn balkon

De meest recente verbouwing is het balkon. “De Sunda ville planten die ik van mijn ouders kreeg, waren omgevallen op de achterbank op de weg naar huis. Gelukkig heb ik ze nog kunnen redden. Toen er eenmaal bloemen aankwamen vond ik dat ik moeite moest blijven doen, haha. Ik hoorde dat zo’n rekje helpt met groeien en het is echt zo. De planten zien er elke dag weer anders uit.”

Foto: indebuurt
Foto: indebuurt
Foto: indebuurt
Foto: indebuurt
Foto: indebuurt
Foto: indebuurt
Foto: indebuurt
Foto: indebuurt
Foto: indebuurt
Foto: indebuurt
Foto: indebuurt
Foto: indebuurt
Foto: indebuurt

Woning van de week

Woon jij op een bijzondere plek in Tilburg, een huis met een verhaal of heb je een droomhuis? Laat het ons weten, we komen graag bij je binnenkijken!

adv.