Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Wauw! Dit huis in de Nieuwlandstraat kost meer dan een miljoen

Door Rowie van der Vliet 25 april 2020

We vallen steil achterover van dit huis in de Nieuwlandstraat. Ten eerste om de prijs, want het kost meer dan een miljoen. Ten tweede? Wát een tof huis is dit! Als wij een loterij zouden winnen dan weten we het wel.

Pagina 1/12
⟵ swipe swipe ⟶

Nieuwlandstraat 3

Bron: Funda
Bron: Funda
Bron: Funda
Bron: Funda
Bron: Funda
Bron: Funda

Dit huis ligt op kruipafstand van Steck 013 en bloemenwinkel Bloom. Steek eventjes de Vijfsprong over en je bent bij Stadscafé de Spaarbank! De Nieuwlandstraat is in gewone tijden natuurlijk een van de meest bruisende straten van het Dwaalgebied. Wie hier straks woont, is er als de kippen bij als de Dwalerij weer wordt georganiseerd.

De gang

Je hebt veel huizen die de combinatie van oud en nieuw integreren in het interieur. Die mix van vintage en hip spot je vaker in Tilburg, maar de vorige bewoners van deze stadsvilla weten er een klassieker van te maken. Die tegels, dat bankje, die halfgeschilderde muur… dit is een fijne binnenkomer. Je bekijkt de gang hier.

De woonkamer

Een tip van interieurstylisten is om sommige elementen vaker terug te laten komen in je huis. Dat zit hier wel snor. It’s all in the details. De hexagontegels voor de open haard zijn dezelfde als die in de gang. De woonkamer ligt aan de rechterzijde van het huis en is lekker ruim. Je vindt hier nog veel originele details. Hier zie je de woonkamer.

De eetkamer

Je mond valt toch open als je alleen al dat plafond ziet? Wat een gave details! Dat geldt natuurlijk ook voor de visgraatvloer. Zo tof om te zien dat je dit mooi kunt inrichten met een industriële tafel en leren stoelen. En natuurlijk de takken in de hoek en het kekke behangetje niet te vergeten. Foto’s van de eetkamer staan hier.

De keuken

Misschien dat een Tilburger die meer dan een miljoen aan een huis kan besteden wel een privékok heeft. Of gewoon elke avond eten laat bestellen. Mocht deze miljonair toch een kookprins(es) zijn dan heeft-ie niks te klagen in de moderne keuken. Ook hier vind je weer stoere elementen en een grappige touch, deze keer in de vorm van kleurrijke tegels.

De tweede eetkamer

Stel dat je jouw droomhuis kon inrichten? Wat staat er dan op jouw lijstje? Nou, na het zien van de tweede eetkamer willen we ook fotobehang van een foto uit het Tilburgse archief! En tegen zo’n ingebouwde boekenkast zeggen we ook echt geen nee. Zucht, dat wordt een lot kopen.

De tuin

Als we hier zouden wonen (dromen kan altijd) dan zijn we als het weer kan veel te vinden in de binnentuin bij Steck013 en Stadscafé de Spaarbank. Maar in de eigen tuin is het ook goed toeven. Voor hartje Tilburg is dit een verrassend ruime tuin, maar je hoeft hier als miljonair geen heel landgoed te onderhouden. Dit is ‘gewoon’ een prima tuin.

De sauna

Misschien is er wel een bekende Tilburger die denkt: hé, dit moet mijn huis worden. Tja, dan kan je wel fan zijn van de wellness, maar je gaat dan natuurlijk niet zo snel naar de sauna. Vraag het maar aan Roy Donders. Bovendien kun je daar in deze tijd helemaal niet naartoe. Geen probleem voor iemand die meer dan een miljoen voor dit huis kan neerleggen. Je hebt een privé sauna.

De slaapkamer

We zeiden het al: degene die dit huis heeft ingericht, houdt er van om elementen terug te laten komen. Het zou ons niks verbazen als een interieurstylist zijn of haar visie hierop heeft losgelaten. De tegeltjes uit de keuken zie je hier in een andere kleurstelling terug aan de muur. Wij staren vooral naar de prachtige vloer in de slaapkamer.

De badkamer

Wat een ruime badkamer! Het zou ons niks verbazen als dit die afmetingen zijn van een gemiddelde studio in Tilburg. Het bad alleen al is lekker groot. Ook fijn: aan het moderne badkamermeubel is genoeg ruimte om met twee personen tegelijkertijd je tanden te poetsen. Toch fijn als je meer dan een miljoen voor een huis hebt betaald.

De tweede badkamer

Kaarsjes aan, boekje erbij en lekker uren in bad zitten. Zo’n relaxmomentje voor jezelf is heerlijk in deze tijd. De toekomstige bewoners kunnen hier helemaal tot rust komen. Er is ook een regendouche. Zo ziet de tweede badkamer eruit.

De zolder

De zolder is hier helemaal omgetoverd tot relaxruimte. Als je hier woont, kun je zelfs nog naar de kroeg! Er staat namelijk een mini-bar die zo in een bruine kroeg in Tilburg had kunnen staan. Hier zie je de zolder.

Lees ook:

Kempenaarplaats

Bizar! Dit penthouse aan de Kempenaarplaats kost meer dan 1 miljoen

We weten allemaal dat je tegenwoordig diep in de buidel moet tasten om in de Piushaven te wonen. Maa...
Dwaalgebied favoriete steden

Bijzonder: je kunt nu wonen bij een restaurant in het Dwaalgebied

Een plateau als ontbijt op bed? Misschien moet je binnenkort maar een paar stappen te zetten om al d...

13 x woningen die nét te koop staan op Funda

Je kunt op Funda uren zoet zijn met het bekijken van huizen die in Tilburg te koop staan. Iets met e...
Pagina 1/12
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Wonen

adv.