Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Huis (ver)kopen tijdens de coronacrisis? Dit moet je weten

Aangeboden door Lemmens Makelaardij 27 maart 2020

De woningmarkt is een bijzondere markt. Ook tijdens de coronacrisis wordt er weer veel over gesproken. Hoe snel kun je je huis nog verkopen? Zijn er veel koopkansen in deze markt? En hoe zit het met bezichtigingen; mag dat nog? Lemmens Makelaardij zet de vijf meest voorkomende vragen op een rij en geeft antwoord!

Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Bovendien gebruikt Esther Lemmens van Lemmens Makelaardij de nieuwste cijfers van de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM): “Geen praatjes, maar objectiviteit!”

Moet ik mijn huis nog wel te koop zetten?

Het aantal aanmeldingen op Funda neemt niet bepaald af! Beeld: NVM.

“Het is zeker waar dat het aantal bezichtigingen minder is. Voor veel makelaars is dat bijna een opluchting: we konden tot voor kort de koopgekte bijna niet aan. Ook nu is de vraag naar woningen nog groter dan het aanbod. Er is dus geen enkele reden om je huis níet te koop te zetten en zoals je ziet aan de grafiek beseffen meer mensen dat! Je makelaar legt je uit hoe en wanneer je dit moet doen: maatwerk is zeker in deze tijd van belang.”


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Lemmens Makelaardij. Meer over Lemmens Makelaardij ontdekken?

Lemmens Makelaardij makelaars

Geopend09:00 - 18:00

Ringbaan Oost 493, Tilburg

Bekijk meer:makelaars

Hoe groot is de koopkans nu?

woningmarkt
Het aantal bezichtigingen daalt iets. Beeld: NVM.

“Tegenwoordig is het not done om een hoop kijkers tegelijk de woning te laten bezichtigen. Individuele bezichtigingen leiden automatisch tot een hogere koopkans omdat je weer ‘ouderwets’ een bod kunt uitbrengen en kunt onderhandelen! Let wel op: bij populaire huizen moet je nog steeds snel en goed bieden, soms zelfs boven de vraagprijs. Het aantal bezichtigingen neemt dus een beetje af, dat zie je in de grafiek. Maar de mensen die komen zijn wel meteen écht serieus.”

Hoe kun je ‘veilig’ een woning bezichtigen?

woningmarkt
Beeld: Lemmens Makelaardij.

“Natuurlijk, zien is geloven. Maar in plaats van meteen je makelaar bellen voor een bezichtiging, kun je ook eerst alle beelden op Funda bekijken! Bij ons kun je zelfs de woning virtueel bezoeken door middel van een hoop 360 graden foto’s en video’s. Nog steeds geïnteresseerd? Dan vindt de bezichtiging op een veilige en verantwoorde manier plaats. De richtlijnen en maatregelen krijg je dan vooraf toegestuurd; wel zo makkelijk.”

Wie gaat er nu een huis kopen?

Motivatie op de woningmarkt. Beeld: NVM.

“De vraag naar huizen is nog steeds groot. Bovendien ligt de hypotheekrente nu héél laag en je weet nooit hoelang dat nog het geval is. Wonen blijft een essentiële behoefte van de mens, kijk maar naar cijfers hierboven. Wie nu zeker is van zijn of haar baan gaat er juist in deze periode voor; dat merken we iedere dag. Toch is het ook wel fijn dat het íets rustiger is voor ons makelaars. Zo kunnen we betere service bieden aan de koper!”

Kan ik beter eerst mijn eigen huis verkopen voordat ik koop?

Foto: Lemmens Makelaardij.

“Een goede afstemming tussen de aankoop van je woning en de verkoop van je eigen woning is cruciaal. Wij begeleiden je daarin. Tot voor kort was dat een makkie: natuurlijk kocht je eerst je een andere woning. Woningen gingen als warme broodjes over de toonbank en dus was je je eigen huis zo weer kwijt! In de huidige woningmarkt is het lastiger een duidelijk beeld daarover te krijgen, en dus is deskundige begeleiding en advies belangrijker dan ooit. Ons vak is echt van betekenis voor mensen, en dat geeft voldoening.”

Lees ook:

Lemmens Makelaardij

5 x de meest gemaakte blunders tijdens de bezichtiging van een woning

"We maken van alles mee bij een bezichtiging van een woning", vertelt makelaar Esther Lemmens. Sommi...
nieuwbouwwoning

5 redenen waarom je nu een nieuwbouwwoning moet kopen

Bij iedereen kriebelt het weleens... Wat zou het gaaf zijn om een gloednieuw huis te hebben dat je v...
Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

adv.