Staat jouw huis ook vol met spullen? Dat is niet slim en wel hierom

Aangeboden door Lemmens Makelaardij 17 januari 2019

We hebben er allemaal ‘last’ van: steeds meer spullen in huis. Sterker nog, we passen ons huis erop aan! Herken je de uitspraak: “we moeten nu écht gaan verhuizen, want het huis wordt véél te klein”? We horen het geregeld en daarom zetten we even haarfijn op een rijtje wat die verzamelwoede je kost als je besluit te verhuizen. 

De kosten

Zo’n twintig procent van het woonoppervlakte van je huis wordt ingenomen door (losse) kasten en prullaria. Kijk maar eens om je heen in je woning… Misschien is dit percentage bij jou wel veel hoger. Bij een woning van €200.000 komt het erop neer dat alleen al de plek voor ‘overbodige’ spullen een waarde heeft van zo’n €40.000. En dan hebben we het niet over de hogere maandelijkse lasten om al deze ruimte te stoken en te onderhouden. “Het is niet gek om te zeggen dat zo’n dertig procent van de woonlasten wordt veroorzaakt door het bewaren van (te)veel spullen in huis”, zegt makelaar Esther Lemmens.

(tekst loopt door onder foto)

lemmens makelaardij
Minimalistisch wonen maakt het leven eenvoudiger en geeft meer vrijheid. Foto: Lemmens Makelaardij

Kosten verhuizing

Stel: je gaat tóch verhuizen naar een ander huis. Dan ben je tienduizenden extra euro’s kwijt voor de hogere koopsom van de nieuwe woning, maar ook door onder andere de verhuiskosten, de ‘kosten koper’, hoge inrichtingskosten, hogere verzekering, meer stookkosten en onderhoud. Verhuizen kost je dus altijd geld. En dat alleen maar vanwege het willen bewaren van je spulletjes? Eigenlijk – als je erover nadenkt – te zot voor woorden, toch? “We zouden allemaal eigenlijk juist kleiner moeten gaan wonen, of althans, daarnaar willen streven”, geeft makelaar Esther Lemmens aan.

Tiny house

Als je dus niet zoveel verzamelt, kun je veel kleiner wonen en fors besparen! Wist je dat er ‘tiny houses’ bestaan vanaf 15 m² die van alle woongemakken zijn voorzien? Prijskaartje: vanaf €40.000, exclusief de grondprijs natuurlijk. Wonen in een piepklein huisje blijkt helemaal hot te zijn. “Met minder spullen, meer vrijheid, eenvoudiger én toch comfortabel en mooi uitgevoerd, het kán”, aldus Esther Lemmens. “We hebben nog niet zo lang geleden een studio van 29 m² in appartementencomplex Malmö aan het Besterdplein verkocht. We dachten dat een jonge alleenstaande het zou kopen, maar uiteindelijk heeft een 40+-echtpaar dat bewust voor ‘minimalistisch leven’ koos het appartementje gekocht, en dat was voor ons ook een eye-opener.”

(tekst loopt door onder foto)

Bijzonder: Lemmens verkocht onlangs een studio van 29 m2 aan een echtpaar van middelbare leeftijd. Foto: Lemmens Makelaardij

Blijven wonen in de woning

Natuurlijk kost verhuizen altijd geld. Je kunt er dus ook voor kiezen om niet te verhuizen naar een groter of kleiner huis maar lekker te blijven zitten. Dan nóg loont opruimen enorm. Je komt erachter dat je meer dan genoeg kleding en prullaria hebt en daarmee extra aankopen voorkomt. Ook nog eens heel milieubewust! En met wat verkopen via Marktplaats kun je extra eurootjes in je knip stoppen en ook daarmee geef je je spullen een nieuw leven. “En ook fijn om te weten: als je dan tóch gaat verhuizen… een opgeruimd huis brengt veel meer op dan een rommelig en volgepropt huis”, aldus Esther Lemmens. “Het scheel al snel zo’n tien procent. En dat is toch wel de moeite waard!”

Lees ook:

lemmens makelaardij

Binnenkijken bij: zo voelen kijkers zich meteen thuis in jouw huis bij de verkoop

Hoe je je huis snel verkoopt in deze hectische verkooptijd? Door de juiste inrichting! Dat bewijst L...
verkoopprijs

5 tips en tricks om de beste prijs voor je huis te krijgen

De kogel is door de kerk! Je hebt besloten om je huis te verkopen. En nu? De woning in de verkoop ze...

Deze bijdrage wordt je aangeboden door Lemmens Makelaardij Meer over Lemmens Makelaardij ontdekken?

Lemmens Makelaardij makelaars

Nu gesloten09:00 - 18:00

*Openingstijden kunnen afwijken tijdens de feestdagen

Ringbaan Oost 493, Tilburg

Bekijk meer:makelaars

adv.