Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Op deze plaats staat Tilburg op de ranglijst van favoriete steden om te wonen

Door Merel van Dijk 17 februari 2020

Dat het fantastisch is om in Tilburg te wonen, wisten wij als Tilburgers natuurlijk al lang. Maar is het ook een van de favoriete steden om te wonen als je heel Nederland onder de loep neemt? Dat zocht vastgoedadviseur JLL uit.

Vastgoedadviseur JLL maakte een ranglijst met de 84 grootste gemeenten van Nederland erin. De gemeenten werden vergeleken op 32 aspecten, van de werkgelegenheid en economische groei tot de bereikbaarheid en voorzieningen. Ook het woonbeleid van de gemeente en uitbreidingsmogelijkheden voor de bouw zijn meegenomen in het lijstje met favoriete steden om te wonen.

De hoofdstad  is de winnaar

Nou, nou, wát een verrassing: Amsterdam blijkt als winnaar uit de bus te komen. Utrecht staat op de tweede plek, gevolgd door Delft. Amsterdam scoort vooral hoog door de economische ontwikkelingen en doordat er veel voorzieningen zijn. Utrecht groeit snel en krijgt punten voor de centrale ligging en hoogopgeleide bevolking. Tilburg staat op een opvallend hoge 15e plek! We mogen trots zijn op ons stadje. De populairste Brabantse stad is Eindhoven, op plek 11.

De volledige top 84 ziet er zo uit:

Geef ons maar Tilburg!

Overigens vinden wij toch écht dat je beter in Tilburg kan wonen dan andere steden in onze hoofdstad, lees maar:

Tilburg Amsterdam Dwaalgebied

9 redenen waarom wonen in Tilburg leuker is dan in Amsterdam

Het mag dan wel de hoofdstad van ons land zijn, wij zijn blij dat we in Tilburg wonen en niet in Ams...

adv.