Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

5 x zo maak je jouw huis een stuk mooier

Aangeboden door Lemmens Makelaardij 26 juni 2019

De vakantie staat voor de deur, dus eindelijk heb je de tijd om wat dingen in huis te doen. Er zijn een hoop mooie tv-woonprogramma’s die heel wat inzichten geven, maar soms zie je het gewoon niet. Klinkt dit bekend in de oren? Lees dan deze vijf tips van makelaar Esther Lemmens en ontdek hoe jij je huis kunt verbeteren. 

Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Stel jezelf de vraag: waar zit je het meest in huis?

Tip 1: Stel jezelf de vraag: waar zit je het meest in je huis? Foto: Lemmens Makelaardij

Deze vraag lijkt soms makkelijk te beantwoorden, maar toch is het handig om dagelijks bij kamers in je woning ‘te klokken’. En dan kun je tot het confronterende feit komen dat je dacht dat je veel tijd in de woonkamer doorbrengt, maar dat je veel meer tijd in de slaapkamer tv kijkt of op je iPad zit. Gooi het dan over een andere boeg; in plaats van je woonkamer ‘op te leuken’ ga je de slaapkamer een stuk aangenamer maken. Met goede, sfeervolle verlichting en een andere kleur op de muur ziet jouw slaapkamer er al meteen heel anders uit. Last van een trage internetverbinding? Los dat dan op met handige IT- en/of elektronische oplossingen en je maakt het jezelf veel makkelijker!

Laat een bouwkundige keuring doen

TIP 2: Laat een bouwkundige keuring doen. Foto: Lemmens Makelaardij

Terwijl je auto periodiek een APK krijgt, krijgt je huis dit niet. Eigenlijk, als je erover nadenkt, best een gekke situatie, toch? Want je huis zorgt niet alleen voor woongenot maar zorgt ook voor jouw financiële potje voor later. Laat je huis daarom gewoon bouwkundig keuren! Voor nog geen €400,- heb je een totaal-inzicht wat goed is in je woning, maar ook wat je dringende aandacht verdient. En, ook heel handig: je bouwkundige keuring is meteen een slimme ‘tool’ voor het opvragen van offertes via bijvoorbeeld www.werkspot.nl. Zo hoef je niet alles zelf te doen (mag wel), maar houd je het ook heel inzichtelijk en betaalbaar.

Koop een paar goede kasten

TIP 3: Koop een paar goede kasten. Foto: Lemmens Makelaardij

Een rommelig huis hangt vaak samen met gebrekkige opbergruimte, weet makelaar Esther Lemmens vanuit de ervaring. Niets zo irritant als je bij het thuiskomen meteen geconfronteerd wordt met ‘tig’ spullen. Dus scoor snel die leuke opbergboxen en goed uitziende kasten! Met een spiegelkast in je slaapkamer vergroot je visueel ook nog eens je slaapkamer. En als je helemaal voorbereid te werk wilt gaan: trek in je kamers met tape (of leg kranten) de plaats van de beoogde kast. Dan kun je beter inschatten of die plek echt de beste plek is. En denk na of je een gesloten kast kiest of toch die (semi-)open kast.

Trek ‘buiten’ naar ‘binnen’

TIP 4: Trek ‘buiten’ naar ‘binnen’. Foto: Lemmens Makelaardij

Hoe klein jouw tuin misschien ook is, je kunt er altijd voor zorgen dat je buitenruimte er goed uitziet. Want als je blij wordt van je uitzicht vanuit je woning, dan is dit goed voor je dagelijkse humeur. Bovendien ga je bij zomers weer meer in de tuin of op het balkon zitten. Van een lekkere stoel en veel bloeiende planten word je zeker gelukkig(er). En ben je het helemaal beu om alleen maar te werken in de tuin in plaats van te genieten, dan kun je denken aan www.tuinstudentaanhuis.nl of een balletje opgooien bij Nextdoor.nl (buurtapp). Studenten en scholieren willen in de regel maar wat graag bijverdienen!

Investeer in zonwering

TIP 5: Investeer in zonwering. Foto: Lemmens Makelaardij

In plaats van weg te puffen deze zomer, kun je ook investeren in goede zonwering. Van rolluiken heb je vanaf dag één direct profijt. Maar ook kun je aan ambitieuze(re) plannen denken zoals overkappingen. Zeker in combinatie met UV-lampen en terrasverwarmers kun je van een overkapping tot laat in het najaar plezier hebben. Volgens makelaar Esther Lemmens is ‘een fraaie overkapping zeker waarde verhogend’. Twijfel je over de grootte of plek van deze overkapping? Bel dan gewoon een makelaar over de meest slimme keuze.

Dat was-ie! Met deze tips van Lemmens Makelaardij krijg je hopelijk volop energie en ga je met een opgewekt gevoel de zomer in!

Benieuwd naar het woningaanbod van Lemmens Makelaardij? Of nieuwsgierig naar de Funda-reviews? Klik op de oranje button hieronder voor alle info over de makelaar:


Meer over Lemmens Makelaardij ontdekken?

Lemmens Makelaardij makelaars

Gesloten09:00 - 18:00

Ringbaan Oost 493, Tilburg

Bekijk meer:makelaars

Lees ook:

mancave

5 x wooninspiratie: deze ruimtes wil jij ook in huis hebben

Makelaar Esther Lemmens weet het zeker: iedere man heeft een eigen plek voor zijn eigen spullen nodi...
huurwoning tilburg

Liever huren dan kopen? 5 x zó vind je een geschikte huurwoning

Stel je voor: je woont al jaren in een koophuis, maar denkt eraan om over te stappen naar een huurhu...
verkoopprijs

5 tips en tricks om de beste prijs voor je huis te krijgen

De kogel is door de kerk! Je hebt besloten om je huis te verkopen. En nu? De woning in de verkoop ze...
lemmens makelaardij

Binnenkijken bij: zo voelen kijkers zich meteen thuis in jouw huis bij de verkoop

Hoe je je huis snel verkoopt in deze hectische verkooptijd? Door de juiste inrichting! Dat bewijst L...
Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

adv.