Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Zo hé! Er komt een compleet nieuwe wijk naar Stappegoor

Door Rowie van der Vliet 9 juli 2020

275 huur- en koopwoningen, zoveel extra woonruimte vinden we straks in Stappegoor. In de zomer van 2021 begint namelijk de bouw van de nieuwe wijk rondom de Koning Willem II kazerne.

Wethouder Berend de Vries belooft dat de wijk echt iets bijzonders wordt door de mix van oud en nieuw, zo laat hij weten via de website van de gemeente. Onderdelen van de kazerne uit 1939 zijn namelijk echt een groot onderdeel van het ontwerp van de nieuwe stadswijk. Twee oude kazernegebouwen worden bijvoorbeeld omgetoverd tot een basisschool, kinderopvang en BSO. Het hoofdgebouw aan de Ringbaan-Zuid blijft ook gewoon staan.

Groen, groen, groen

Tijdens het bouwen van de nieuwe wijk in Stappegoor is er aandacht voor het klimaat. We zien straks lekker veel verschillende plantjes en struiken die regen opvangen en hergebruiken. Ook wordt er gebruik gemaakt van groene daken. En dan hebben we het niet over de kleur groen, maar daken die milieuvriendelijk zijn.

Nieuwe wijk in Stappegoor

De nieuwe wijk in Stappegoor wordt vanaf zomer 2021 gebouwd. Voordat het zover is, komen er wel werkzaamheden om de aanbouw voor te bereiden. Er komt een bestemmingsplan en diverse bijgebouwen worden wel gesloopt. Dat gebeurt al na deze zomer. De daklozen die nu tijdelijk worden opgevangen in kazernegebouwen moeten pas vertrekken als de bouw volgend jaar begint. De bouw is in handen van Consortium Stappegoor, een samenwerking tussen Synchroon en BPD Ontwikkeling. Nieuwbouwprojecten Zuiderpark en Willemsbuiten komen ook uit de koker van deze partij.

Lees ook:

roy huis

Roy Donders zijn huis staat te koop en wij hebben uniek beeld

Of je nu op zoek bent naar een huis, er net een hebt gekocht óf gewoon lekker wil gluren: het is alt...
WOZ

In deze Tilburgse wijken zijn de huizen het duurst

Voor wie van cijfertjes houdt, is allecijfers.nl om de vingers bij af te likken. Wij doken eens even...
Tapijtfabriek

Textielfans opgelet: jij kunt nu wonen in een oude tapijtfabriek

De voordelen van dichtbij een grote stad wonen behouden en de pluspunten van een dorp meepikken? Dan...

Meer over

Gemeente Wonen

adv.