Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Tsjakka! Zoveel huizen werden er vorig jaar gebouwd in Tilburg

Door Rowie van der Vliet 15 februari 2018

Zo hé, bouwvakkers hebben in Tilburg flink hun handen uit de mouwen gestoken. Vorig jaar zijn er namelijk heel wat nieuwbouwwoningen bijgekomen, zo maakt het CBS bekend. In Tilburg werden er in 2017 maar liefst 967 huizen uit de grond gestampt.

Dat zijn nogal wat nieuwe woningen in Tilburg! Helemaal als je het met vorig jaar vergelijkt, toen kwamen er ‘maar’ 522 nieuwe huizen tot stand. Sommige stekjes maken onderdeel uit van deze projecten:

zuiderpark

9 x nieuwbouwprojecten in Tilburg

Palen worden de grond in geslagen, beton wordt gestort en bakstenen worden op elkaar gestapeld. Kort...

Nieuwe woningen in Nederland

In totaal werden er in 2017 ruim 62.000 nieuwbouwwoningen opgeleverd. Dat is bijna 14 procent meer dan in 2016 én het hoogste aantal sinds 2009. Van alle provincies nam in Flevoland het aantal nieuwbouwwoningen het sterkst toe. Opvallend genoeg kwamen er vorig jaar in Amsterdam juist iets minder nieuwbouwwoningen bij, terwijl de stad kampt met hoge woningnood. In de hoofdstad werden vorig jaar 4918 nieuwe woningen opgeleverd, tegenover 5157 in 2016.

Dieptepunt

Ondanks deze stijging ligt het aantal opgeleverde nieuwbouwwoningen in 2017 nog altijd zo’n 20 procent lager dan het gemiddelde aantal van de periode vóór de crisis. In 2014 bereikte de nieuwbouwwoningenmarkt een absoluut dieptepunt: toen werden er in heel Nederland zo’n 45.000 woningen gebouwd.

Lees ook…

stationsplein

Dit zijn 11 grote Tilburgse bouwprojecten die eraan komen

Je zou maar bouwvakker zijn in Tilburg. Trek de handschoenen dan maar aan en zet de helm op. Er gaat...
nieuwbouwwoningen

Goeiemorgen nieuwbouwwoningen!

Zo, zeg: de bouw van Vormenrijk gaat gestaag de goede kant op. Hier, op de hoek van de Hart van Brab...

Meer over

Wonen

adv.