Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Yes, we krijgen een gigantische woontoren in het centrum!

Door Rowie van der Vliet 8 januari 2019

Wow, over een tijdje gaat het Pieter Vreedeplein er heel anders uitzien. Er zijn namelijk plannen voor een gigantische woontoren, zo meldt de gemeente Tilburg. Het appartementencomplex telt 17 verdiepingen.

Met zoveel verdiepingen is er natuurlijk ook flink wat ruimte voor appartementen. Er komen straks namelijk honderd tot tweehonderd woningen bij. Lekker! De appartementen beginnen vanaf vijftig vierkante meter, maar kunnen ook honderd vierkante meter zijn. De meesten worden zo’n 65 of 75 vierkante meter.

Winkelen maar

Naast de zeventien verdiepingen met appartementen vinden we straks nog meer in het gebouw. Winkels maken namelijk ook onderdeel uit van het plan. Ideaal! Zo hoef je alleen eventjes met de lift te gaan en de deur uit te stappen om te kunnen shoppen. Het is nog niet bekend welke winkels er komen in de toekomstige woontoren aan het Pieter Vreedeplein.

Even geduld

Ben je helemaal enthousiast en trek je het liefst morgen al in het appartementen? Even geduld! In 2020 begint de bouw van dit nieuwbouwproject. Geïnteresseerden kunnen het bestemmingsplan in het eerste kwartaal van 2019 bekijken. Wel is er iets meer informatie bekend over de woontoren: het eerste ontwerp. Daarin zien we dat het gebouw bestaat uit drie delen. Het onderste gedeelte bestaat uit vier lagen, daarna wordt het gebouw iets smaller en heeft het zes verdiepingen. Daar bovenop staat een nog smaller gedeelte met acht verdiepingen.

Lees ook:

11 x deze grote nieuwbouwprojecten komen eraan

Steeds meer mensen willen in Tilburg wonen en dat begrijpen wij natuurlijk maar al te goed! Er worde...
Piushaven

Yes, we krijgen weer een nieuwbouwproject in de Piushaven!

Hoppa! In de Piushaven worden nog meer appartementen de grond in gestampt. In de Koopvaardijstraat v...
de koopvaardij

10 x deze nieuwbouwprojecten werden aangekondigd in 2018

Hallo nieuwe Tilburgse woningen! In 2018 werden we getrakteerd op prachtige nieuwbouwprojecten in de...

adv.