Yes, we krijgen weer een nieuwbouwproject in de Piushaven!

Door Rowie van der Vliet 13 december 2018

Hoppa! In de Piushaven worden nog meer appartementen de grond in gestampt. In de Koopvaardijstraat vinden we als het goed is over een poosje nieuwbouwproject De Mersjant, zo meldt Brabants Dagblad

De Koopvaardijstraat zou er zomaar eens heel anders uit gaan zien. Als het aan Census Real Estate ligt staan er op de noordzijde van deze straat straks zo’n vijftig appartementen. De belegger en ontwikkelaar kocht namelijk 3500 vierkante meter aan grond. Snappen we wel, want de ligging tussen het centrum en de Piushaven is natuurlijk perfect. Ideaal voor de toekomstige bewoners om te dineren aan het water en daarna lekker uit te gaan in de binnenstad. Ook de Afac, waar je geruimde fietsen kunt ophalen, hoort bij de grond die is aangekocht.

Groen binnenhof

De plannen voor De Mersjant wijzen uit dat er twee gebouwen komen van zo’n vier verdiepingen. Hier tussen komt een groen binnenhof waar auto’s worden geweerd. Parkeren kan achter de woningen. Nog beter: eenvijfde van de woningen wordt sociale huur. Klinkt goed! De gemeente moet het plan nog goedkeuren.  Diederick Kruijssen van Census laat aan Brabants Dagblad weten dat de plannen nog heel pril zijn. “Het moet wel financieel haalbaar zijn en de bouwprijzen stijgen momenteel met de dag.”

De eerste schets voor het appartementencomplex is al bekend. Dat ziet er ineens heel anders uit! Helemaal rechts zien we hoe een appartement eruit komt te zien:

Gemeente Tilburg
Foto: Gemeente Tilburg

Nieuwbouw in de Piushaven

De Mersjant is niet het enige nieuwbouwproject dat in de Piushaven op de planning staat. Zo vinden we in dit fijne stadsdeel ook het grootschallige Aan de Waterkant, met woonhuizen en 78 appartementen. Maar deze maand is ook al begonnen aan de bouw van appartementencomplex De Koopvaardij. En dan komt er ook nog eens een wijk met 52 woningen aan de Galjoenstraat. Of De Mersjant nu komt of niet, het is in ieder geval zeker dat meer dan honderd Tilburgers in de toekomst ook in de Piushaven wonen.

Lees ook:

de koopvaardij

10 x deze nieuwbouwprojecten werden aangekondigd in 2018

Hallo nieuwe Tilburgse woningen! In 2018 werden we getrakteerd op prachtige nieuwbouwprojecten in de...
starter

Zo lastig is het voor een starter om een huis te kopen in Tilburg

De huizenprijzen blijven stijgen en dus wordt het in veel gemeenten steeds lastiger om een betaalbar...
piushaven

Er wordt een nieuwe wijk in de Piushaven gebouwd

En daar is het volgende nieuwbouwproject. In de Piushaven wordt een nieuwe woonwijk gebouwd met 52 w...

Meer over

Nieuwbouw Wonen

adv.