Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Wow! Tilburg krijgt er zo’n 170 sociale huurwoningen bij

Door Rowie van der Vliet 27 januari 2020

Betaalbaar wonen in het centrum? Dat willen wel meer mensen. Lekker een drankje doen en niet meer met de auto naar huis… In 2021 heb je mogelijk iets meer geluk, want we krijgen zo’n 170 sociale huurwoningen in Tilburg door twee nieuwe nieuwbouwprojecten, zo meldt de gemeente

Het eerste project ligt dicht bij het Spoorpark en het station. Ook zit je nog eens op loopafstand van meerdere supermarkten en stap je zo de stad in voor een hapje en drankje. We krijgen namelijk de buurt Talent Square II. Dit wordt geen flat vol studio’s zoals zijn voorganger, maar een buurt met 88 nieuwe huurhuizen. Het is een samenwerking van de gemeente, TBV Wonen en VolkerWessels/Van de Ven B.V. De opleverdatum ligt dus ergens in 2021, maar dit kan uitlopen.

Puijacker

In de wijk Puijacker in de buurt van de Ringbaan Zuid wordt het ook nog een stukje gezelliger in 2021. De gemeente verwacht dan nog eens 84 nieuwbouwwoningen op te leveren. Ook deze stekkies vallen onder de categorie sociale huurwoningen. VolkerWessels/Van de Ven B.V. en WonenBreburg werken samen met Gemeente Tilburg om de woningen te bouwen.

Betaalbaar wonen

Beide nieuwbouwprojecten vallen onder het project Taskforce betaalbaar wonen. In 2015 beloofde de gemeente meer plekken voor sociale huurwoningen te creëren. In de periode tot en met 2020 werden er 369 betaalbare woningen opgeleverd. In 2021 en een paar jaar daarna zijn dit sowieso 526 goedkope nieuwbouwplekken. Uiteraard kan dat getal alleen maar groter worden.

Lees ook:

Huurwoningen

11 x dit zijn de goedkoopste appartementen in Tilburg!

Op zoek naar een nieuw appartement in Tilburg? En is het je nog niet echt gelukt om iets te vinden? ...

7 x deze nieuwbouwprojecten komen eraan in 2020

Steeds meer mensen willen in Tilburg wonen en dat begrijpen wij natuurlijk maar al te goed! Er worde...
parkeren tilburgse kermis

Verrek: huren in Tilburg is helemaal niet zo duur

Bijna alles wordt duurder, daar kunnen we niet omheen. Ook het huren van een huis in de vrije sector...

Meer over

Nieuwbouw Wonen

adv.