Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

5 redenen waarom je nu een nieuwbouwwoning moet kopen

Aangeboden door Lemmens Makelaardij 24 januari 2020

Bij iedereen kriebelt het weleens… Wat zou het gaaf zijn om een gloednieuw huis te hebben dat je van top tot teen helemaal in jouw stijl kunt afwerken. Behalve dit, zijn er nog meer argumenten om juist nu een nieuwbouwwoning te kopen. Makelaar Esther Lemmens van Lemmens Makelaardij geeft vijf redenen.

Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Je bespaart energielasten

De cv kost op meerdere fronten geld. Foto: Lemmens Makelaardij

“Je kunt een bestaande woning volhangen met LED-lampen en een paar zonnepanelen op het dak plaatsen, maar dat lijkt in de verste verte niet op de energieprestatie die een nieuwbouwwoning levert”, zegt Esther. “Je hebt amper nog energieverbruik door de enorme isolatie. Dat scheelt een hoop in de woonlasten.” En niet te vergeten: je comfort neemt hierdoor toe. Esther: “Je komt nooit meer binnen in een koud huis en hoeft de open haard niet noodgedwongen aan te zetten. Eindelijk kom je fijn (en warm) thuis!”

Het gaat om gasloze woningen

Steeds meer woningen gaan van het gas af. Foto: Lemmens Makelaardij

Het beetje energie dat je bij nieuwbouw nog nodig hebt, komt tegenwoordig altijd van een gasloze oplossing. “Dat is niet alleen sympathiek voor Groningen, maar ook verstandig”, benadrukt Esther. “Want reken er maar op dat de overheid nog van alles verzint om woningeigenaren van het gas af te krijgen. En dan hebben we het niet alleen over subsidies; ook belastingmaatregelen komen er straks toch echt aan. Dat alles wordt jou bespaard.”

Nieuwbouw is zelden te duur

Heerlijk verdiepen in nieuwbouwmogelijkheden. Foto: Lemmens Makelaardij

Het financiële ‘gat’ tussen de prijs van een bestaande woning en een vergelijkbare nieuwbouwwoning wordt steeds groter, ziet Esther. “In de regio Tilburg is dit prijsverschil – nog steeds – te overzien en bovendien supersnel terugverdiend. Je hypotheek levert een lage woonlast op en je andere woonlasten (energie) zijn ook aanmerkelijk minder. Het is niet voor niets dat hypotheekverstrekkers je ‘belonen’ als je een nieuwbouwhuis koopt. Dat doen ze met een royale hypotheeksom in combinatie met superlage rente.” 

Nu is beter dan later

nieuwbouwwoning
Dromen van je toekomstige nieuwbouwwoning. Foto: Lemmens Makelaardij

“Er is geen ontkomen aan: de kosten voor nieuwbouw zullen de pan uitstijgen”, benadrukt Esther. “Dit komt door te verwachten stijging van arbeidskosten en hogere prijzen van grondstoffen, maar ook hogere grondprijzen. Bij dit laatste heeft de gemeente/overheid trouwens vaak een vinger in de pap. De oplossing van beperking van prijsstijgingen van nieuwbouw ligt dus ook deels bij hen. Natuurlijk moet je kritisch blijven bij de beoordeling van gehanteerde prijzen, maar daar heb je natuurlijk ook de hulp van een makelaar voor!”

Het is een besparing voor je toekomstige lasten

Je blijft klussen bij een bestaande woning. Foto: Lemmens Makelaardij

“Dagelijks kom ik kopers tegen die een oude woning kopen, maar tegelijk geen flauw benul hebben van waar ze aan beginnen”, zegt makelaar Esther Lemmens. Ook al heb je een bouwkundige keuring toegepast, dan nog kan een oude woning je onaangenaam verrassen. “Vergelijk het maar met een oude auto: je kunt telkens blijven investeren in reparaties, maar je auto zal er niet méér waard door worden. Nieuwbouw bespaart dus ook op het vlak van onderhoud en blijft tegelijk lekker zijn waarde houden. Wat wil je nog meer?!”

Lees ook:

ongezonde situaties in huis

5 x ongezonde situaties in huis waar je normaal niet bij stilstaat

Makelaar Esther Lemmens bezoekt al 25 jaar lang iedere dag veel huizen in Tilburg en omgeving. Wat h...
lemmens makelaardij

Binnenkijken bij: zo voelen kijkers zich meteen thuis in jouw huis bij de verkoop

Hoe je je huis snel verkoopt in deze hectische verkooptijd? Door de juiste inrichting! Dat bewijst L...
huurwoning tilburg

Liever huren dan kopen? 5 x zó vind je een geschikte huurwoning

Stel je voor: je woont al jaren in een koophuis, maar denkt eraan om over te stappen naar een huurhu...
verkoopprijs

5 tips en tricks om de beste prijs voor je huis te krijgen

De kogel is door de kerk! Je hebt besloten om je huis te verkopen. En nu? De woning in de verkoop ze...

Meer over Lemmens Makelaardij ontdekken?

Lemmens Makelaardij makelaars

Gesloten09:00 - 18:00

Ringbaan Oost 493, Tilburg

Bekijk meer:makelaars
Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

adv.