Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Opgelet: zo verkoop je een huis van €700.000,-

Aangeboden door Van de Water Makelaars 16 februari 2020

Onder de noemer: de verkoop van bijzondere huizen. Johan en Jeanine van der Gouw verkochten onlangs hun wel heel speciale bungalow in de Tilburgse wijk Witbrant Oost. Er zijn er maar drie van, en er was er nog nooit een van verkocht. Wat doe je dan? Juist: je schakelt de Van de Water Groep in!

Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Makkelijke keuze

Foto: Van de Water Makelaars.

Het huis werd in 2005 opgeleverd en Johan was samen met zijn vrouw de eerste bewoner van het pand. “Je bouwt er iets op, en dus komt er ook emotie bij de verkoop kijken. Je wilt dus goed advies. Ik heb meerdere makelaars laten komen voor een waardebepaling, maar die kwamen allemaal ongeveer op hetzelfde uit. Toen was de keuze voor mij makkelijk en heb ik Paul Hulskes (makelaar bij Van de Water Makelaars) gebeld.”

Huizenmarkt

Foto: Van de Water Makelaars.

Paul en Johan gingen eerst om de tafel om te bepalen hoe het huis in de markt werd gezet. Paul: “Bij dit soort huizen moet je bijvoorbeeld geen open dag houden. Wel hebben we Facebook ingezet voor de verkoop. Dat doen we bij de meeste huizen, en dit soort verspreiden zich dan als een olievlek.” Johan voegt toe: “Ik ben natuurlijk een redelijke leek. Daarom is het fijn dat zij de strategie en het segment bepalen.”

Communicatie

Foto: Van de Water Makelaars.

Wanneer de eerste potentiële kopers komen, is het een kwestie van goed communiceren. En dat bevalt Johan wel: “Bij Van de Water hoef ik nergens achteraan. Ik werd tijdens het hele verkoopproces continu goed op de hoogte gehouden.” Tegenwoordig kan Jan en alleman zijn of haar eigen huis verkopen. “Je wilt als verkoper het maximale eruit halen en zorgen dat de verkoop vlekkeloos verloopt. Dát is de reden dat je een makelaar inschakelt.”

Geen gladde praatjes

Foto: Van de Water Makelaars.

“Gladde praatjes en beloftes die niet nagekomen worden: daar heb je niks aan”, vervolgt Johan. “Veel makelaars zeggen bij een goed voorstel: doen. Maar bij Paul is dat anders. Hij weet wat er nog meer bij komt kijken en verkoopt niet om te verkopen. Zo van: nu ben ik ervan af.”

Bijzonder

Foto: Van de Water Makelaars.

“Dit is een bijzonder huis in een bijzondere buurt met een bijzondere prijs”, vertelt Paul. En toch is een groot deel van de aanpak voor iedere verkoop hetzelfde: het huis zo goed mogelijk in de markt zetten en zo duidelijk en eerlijk mogelijk zijn naar de verkoper, en dat waardeert Johan: “Ze beloven je geen gouden bergen als die er niet zijn, om er vervolgens weer op terug te komen. Er is altijd helderheid en openheid.”


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Van de Water Makelaars. Meer over Van de Water Makelaars ontdekken?

Van de Water Makelaars makelaars

Gesloten08:30 - 17:30

Bredaseweg 368, Tilburg

Bekijk meer:makelaars

Lees ook:

van de water groep

Huis verkopen? 10 redenen waarom je het best voor Van de Water Groep kunt kiezen

Heb jij plannen om te verhuizen en zoek je nu een goede makelaar om je huis te verkopen? Stop dan me...
Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

adv.