Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Kom eens binnenkijken bij… indebuurt!

Door Rowie van der Vliet 2 oktober 2017

We namen je al eerder mee naar deze 5 bijzondere optrekjes die in onze stad staan. En naar een voormalige schoenmakerij die nu bewoond is. Maar er zijn zoveel meer pareltjes in Tilburg die het bekijken waard zijn. Of het nou een appartement, villa of eengezinswoning is, elk huis heeft z’n eigen verhaal. Zo ook het pand waar wij werken: het Deprez-gebouw.

Ken je dat? Dat je langs een pand loopt en eigenlijk heel benieuwd bent hoe het er vanbinnen uitziet. Dat hadden wij ook met het Deprez-gebouw! Inmiddels mogen we dit historische gebouw ons kantoor noemen nadat we gezellig zijn meeverhuisd met het Brabants Dagblad en de andere medewerkers van onze uitgeverij De Persgroep.

Eerste verbouwing Spoorzone

Deze voormalige stoomketelfabriek was in 2010 het eerste gebouw in de Spoorzone dat verbouwd werd. Het resultaat is een knus pand waar de originele industriële details goed uit de verf komen. Zo zijn er veel stalen balken, verschillende loopbruggen en betonnen vloeren. Anders dan verwacht is het een licht pand met lekker veel ramen.

MindLab Tilburg
Studenten en docenten druk aan het werk Foto: indebuurt

Knus werken

Indebuurt en De Persgroepcollega’s zijn niet de enigen die hier nu al een maand werken. Ook krijgen studenten van de Tilburg University en de Fontys Hogeschool Journalistiek les in dit gebouw. Enkele bedrijven die hier in 2010 introkken zitten er ook nog even, waaronder Ateliers Tilburg.

Scrollen maar:

Foto: indebuurt

Meer over

Wonen

adv.