Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Ja hoor: de gemiddelde huurprijzen dalen, maar in Tilburg zit het anders

Door Rowie van der Vliet 8 juli 2020

Wil je wonen in Tilburg? Trek die portemonnee dan maar open. Of je nu huurt of koopt, in beide gevallen betaal je vaak nét iets meer dan je hoopt. Woningplatform Pararius deelde 7 juli nieuwe cijfers over de gemiddelde huurprijs per vierkante meter in de vrije sector in Tilburg en de rest van Nederland.

Laten we eerst even naar de landelijke prijzen kijken: in het tweede kwartaal van 2020 steeg de gemiddelde vierkantemeterprijs met 2,4 procent. Nieuwe huurders betaalden gemiddeld €16,70 per vierkante meter per maand. Pijnlijk. Maar volgens Pararius is er ook goed nieuws: de prijzen dalen in grote en middelgrote steden. Is dat ook zo in Tilburg?

Zo zit het in Tilburg

Stond je al klaar met een fles champagne om die dalende huurprijs te vieren? Zet die bubbels maar weer terug in de koelkast, want hier ga je niet blij van worden. De gemiddelde vierkantemeterprijs voor een huurwoning in Tilburg blijft maar stijgen. In het laatste kwartaal van 2019 betaalde je nog gemiddeld 11,79 euro per vierkante meter. Dat was toen een daling ten opzichte van het derde kwartaal van 2019. In het tweede kwartaal van 2020 is de prijs per vierkante meter flink omhoog gegaan. We betalen nu 13,24 euro per vierkante meter. Dat is negen procent meer dan een jaar eerder. In het eerste kwartaal betaalden we nog gemiddeld 12,46 euro per vierkante meter.

Check in deze grafiek de gemiddelde vierkantemeterprijs in Tilburg en de rest van het land.

Lees ook:

Huurverhoging tijdens de coronacrisis: dit doen Tilburgse woningcorperaties

Bij huurders in Tilburg viel een brief van de woningbouwvereniging op de deurmat. Het onderwerp: de ...
hoogopgeleiden tilburg

Zo kom je in aanmerking voor urgentie bij sociale huur in Tilburg

Heb je met spoed een nieuwe woning nodig en wil je in aanmerking komen voor urgentie bij sociale huu...

Mysterie: is een huisnummer aan de gevel van je woning verplicht?

Iedereen heeft het wel eens meegemaakt op het moment dat je voor een appartementencomplex zoals de S...

Meer over

Wonen

adv.