Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

In deze wijken van Tilburg koop je het meeste huis per euro

Door Rowie van der Vliet 30 november 2020

Een huis vinden in de huidige woningmarkt is behoorlijk lastig. Zeker wanneer je niet zo’n groot budget hebt. Waar vind je nu nog betaalbare woningen? Wij zochten via Funda naar de gemiddelde vraagprijs per vierkante meter bij verkochte huizen. Die prijs ligt op €2412,- in Tilburg. Maar in welke wijk krijg je nou het meeste huis per euro? Wij doken in de cijfertjes.

Pagina 1/11
⟵ swipe swipe ⟶

Prijs per vierkante meter

Funda berekent deze gemiddelde prijs door de vraagprijs te delen door het gebruiksoppervlakte van de woning. “Dit geeft je een inschatting maar, bedenk wel dat er altijd nog andere elementen zijn die van grote invloed zijn op de vraagprijs, zoals bijvoorbeeld de grootte van het perceel of het afwerkingsniveau van de woning”, legt de huizenwebsite uit.

Niet alle wijken

Van sommige wijken zijn geen gegevens bekend. Dat komt omdat een specifiek huis bijvoorbeeld te veel afwijkt en daarom een vertekend beeld geeft in het gemiddelde bedrag. Of omdat er te weinig huizen werden verkocht om een goed gemiddelde te krijgen. Van deze Tilburgse wijken zijn de vierkantemeterprijzen niet bekend: Het Laar, Kraaiven, Vossenberg, Bosscheweg, Buitengebied Tilburg Noord-Oost, Buitengebied Tilburg Noord-West, Buitengebied Tilburg Zuid-Oost, Buitengebied Tilburg Zuid-West, De Katsbogten, De Leij, Oude Warande, Heyhoef, Moerenburg, Spoorzone,

Het meeste huis voor het minste geld

Dankzij deze gegevens krijg je een goed beeld van de woningmarkt in Tilburg. Waar krijg je, voor hetzelfde geld, veel meer vierkante meters? Nog even ter herinnering: de gemiddelde prijs in Tilburg is €2412,- per vierkante meter. We zetten alle twintig wijken op een rij waar je minder betaalt dan het gemiddelde.

20 en 19: Koolhoven en Heerevelden

Koolhoven €2390,-

Heerevelenden €2376,-

Je hoort het mensen weleens zeggen: in de Reeshof krijg je meer huis voor je geld. Dat komt niet zomaar uit de lucht vallen, want in de wijken Koolhoven en Heerevelden betaal je inderdaad minder dan de gemiddelde prijs per vierkante meter.

18 en 17: Witbrant en Fatima

Witbrant €2370,-

Fatima €2369,-

Veel verschil zit er niet tussen plek 18 en 17: het is maar een euro. Woon je liever in de Reeshof of aan de andere kant van Tilburg?

16 en 15: Loven-Besterd en Dalem-Noord / Het Goirke

Loven-Besterd €2368,-

Dalem-Noord / Het Goirke €2350,-

Voor nóg een euro minder qua gemiddelde prijs per vierkante meter koop je een woning in Loven-Besterd. Op plaats 15 krijgen we te maken met de eerste gedeelde plek. In Dalem-Noord ben je net zoveel kwijt als in Het Goirke.

14 en 13: Leeuwerik en Groeseind-Hoefstraat

Leeuwerik €2348,-

Groeseind-Hoefstraat €2344,-

De wijk Leeuwerijk is een van de meest noord-oostelijke puntjes van de Reeshof. Je kunt dan dus echt zeggen dat je aan de rand van Tilburg woont. Groeseind ligt natuurlijk in oud-Noord.

12 en 11: Korvel en De Hasselt

Korvel €2328,-

Hasselt €2328,-

Korvel is een van de oudste buurten van de stad. Dat geldt zeker ook voor De Hasselt. Opgravingen door archeologen laten zelfs zien dat hier voor Christus al mensen woonden!

10 en 9: Dongewijk en Huibeven

Dongewijk €2323,-

Huibeven €2259,-

We zijn nog niet klaar met de Reeshof. In Dongewijk en Huibeven krijg je nog meer huis voor je geld. Daar tussen ligt Campenhoef. We kunnen alvast verklappen: deze wijk ga je niet tegenkomen in dit lijstje met stukken Tilburg waar je minder kwijt bent dan de gemiddelde prijs per vierkante meter. Campenhoef is de ‘duurste’ wijk van de Reeshof. Je betaalt hier voor een huis gemiddeld €2717,- per vierkante meter.

8 en 7: Gesworen Hoek en Dalem-Zuid / Groenewoud

Gesworen Hoek €2245,-

Dalem Zuid / Groenewoud €2232,-

Nog een gedeelde plaats: in Dalem-Zuid en Groenewoud betaal je per vierkante meter evenveel voor een koophuis. In Gesworen Hoek is dit ietsjes duurder.

6 en 5: Het Zand en Oerle

Het Zand €2230,-

Oerle €2222,-

Het Zand is niet de wijk in Tilburg-West waar je de minste euro’s kwijt bent. Welke wel? Dat zie je op de volgende pagina. Inmiddels zijn we in de top 5 beland met Oerle in Oud-Zuid.

4 en 3: Quirijnstok en Wandelbos-Noord

Quirijnstok €2183,-

Wandelbos-Noord €2100,-

Voor iedereen die zich afvroeg waar meer wijken in Tilburg-Noord bleven: ook in Quirijnstok betaal je minder dan de gemiddelde prijs per vierkante meter. In Wandelbos-Noord liggen de prijzen nog iets lager. Dat voelt overigens niet te zeggen over Wandelbos-Zuid. Hier betaal je zo’n €2431,- per vierkante meter.

2 en 1: Stokhasselt en Heikant

Stokhasselt €2061,-

Heikant €1920,-

Misschien had je het al geraden: volgens Funda betaal je het minste geld per vierkante meter in deze twee wijken in Tilburg-Noord. In de goedkoopste wijk, Heikant, ben je voor een koophuis zelfs minder dan 2000 euro kwijt per vierkante meter. Een flink verschil met de duurste wijk, de binnenstad. Daar leg je €3192,- neer voor een koophuis per vierkante meter. 

Lees ook:

Huurprijzen in de vrije sector dalen in veel steden: zo zit het in Tilburg

Geweldig nieuws: voor het eerst in zes jaar tijd is de gemiddelde vierkantemeterprijs van een huurwo...

Starters in Tilburg: zoveel spaargeld heb je nodig voor je eerste koophuis

Als je als starter op huizenjacht bent in Tilburg, kom je er al snel achter dat een eigen zak geld à...
Moderne villa te koop aan Wandelbos, Tilburg

Droomhuismateriaal: dit zijn de duurste koophuizen van Tilburg

Stel je hebt een paar miljoen rondslingeren. Wat kun je daarvoor kopen in Tilburg? Een levensvoorraa...
Pagina 1/11
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Wonen

adv.