Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

In deze Tilburgse wijken zijn de huizen het duurst

Door Noah Godefroy 20 april 2020

Voor wie van cijfertjes houdt, is allecijfers.nl om de vingers bij af te likken. Wij doken eens even in de lijst met wijken in Brabant met de hoogste WOZ-waarde en verrek: daar staan vier Tilburgse wijken tussen!

Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Goed om te weten: de WOZ-waarde is vaak anders dan de verkoopprijs van een huis. De gemeente Tilburg stelt de WOZ-waarde vast. Dit bedrag bepaalt voor een deel hoeveel je betaalt aan sommige belastingen en heffingen. Hoe de gemeente de waarde vastlegt? Meestal door naar gelijkwaardige woningen in de buurt te kijken die kort daarvoor zijn verkocht, schrijft de Rijksoverheid. De verkoopwaarde wordt vastgesteld door een taxateur die kijkt naar bijvoorbeeld het type woning, de staat van het onderhoud en de ligging. Goed, tot zover de theorie.

Bosscheweg 

Natuurlijk: de Bosscheweg. In de wijk met 180 inwoners hebben de huizen een gemiddelde WOZ-waarde van €562.000,-. En let op: Oisterwijk staat met twee wijken op plek 1 en 2, maar de Bosscheweg is dus de derde ‘duurste’ buurt van Brabant!

Buitengebied Tilburg Zuid-West

Dat klinkt misschien een beetje onduidelijk, maar dit buitengebied ligt rondom de Gilzerbaan. Daar staan echt prachtige huizen en die hebben dus ook een flinke waarde! €479.000,- gemiddeld om precies te zijn.

Buitengebied Tilburg Noord-Oost

Nog zo’n gebied waar we even moesten op zoeken wáár het precies ligt. Achter Tilburg-Noord ligt nog een prachtig buitengebied richting Udenhout. Aan de Rugdijk bijvoorbeeld! Daar heb je een aantal mooie boerderijen en dijken van huizen staan. Gemiddeld hebben ze een WOZ-waarde van €473.000,-

De Blaak

De Blaak is by far de grootste Tilburgse wijk in de lijst. De vorige gebieden hebben namelijk maar een handjevol bewoners; bij De Blaak is dat wel anders. Daar wonen er namelijk zo’n zesduizend en nóg is er een gemiddelde waarde van €372.000,-.

Bijzondere vermelding

Naast twee Tilburgse wijken in de top 10 zijn ook buurgemeentes Oisterwijk en Goirle goed vertegenwoordigd. Oisterwijk staat zelfs met zeven (!) buurten in de top 20 met als absolute nummer één buitengebied Zuid. Daar hebben de woningen een gemiddelde waarde van bijna 1 miljoen euro…

Lees ook:

9 x deze woningen in de binnenstad van Tilburg staan te koop

In deze dagen moeten we het hebben van dagdromen. Nou, we kunnen je vertellen dat die van ons vooral...
Binnenkijken Milou

Binnenkijken bij: 9 x Tilburgers die hun kleine woning goed hebben ingericht

Leuk hoor, zo'n villa in Tilburg. Maar er zijn zat Tilburgers die van hun kleine woning een waar pal...
Het Groene Hof

Het allerlaatste nieuwbouwproject in de Reeshof: jij kunt er wonen!

Regelmatig worden de woorden ‘Reeshof’ en ‘nieuwbouw’ in één zin genoemd. Natuurlijk is het een rela...
Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Wonen

adv.