Huurprijzen blijven stijgen: dit betaal je gemiddeld in Tilburg

Door Thijs Dingemans 20 januari 2019

Is het einde van de stijgende huurprijzen al in zicht? Daar kunnen we kort over zijn: nope. Huurwebsite Pararius bracht deze week nieuwe cijfers over huurprijzen in het vierde kwartaal van 2018 naar buiten. Daaruit blijkt dat de huurprijzen in Tilburg met maar liefst 6.9 procent gestegen zijn ten opzichte van vorig jaar.

€10,97 per vierkante meter

Volgens de cijfers van Pararius betaalt een huurder in Tilburg gemiddeld maandelijks €10,97 per vierkante meter aan huur. Dat betekent dat een woning van zestig vierkante meter een gemiddelde huurprijs van €658,20 heeft. In het vierde kwartaal van 2017 betaalden huurders in Tilburg gemiddeld €10,26 per vierkante meter per maand. Voor een woning van zestig vierkante meter kwam dat dan neer op €615,60. Het verschil ten opzichte van vorig jaar valt dus mee.

Verschil met de rest van Nederland

Landelijk gezien betaal je €16,- per vierkante meter, dus Tilburg zit hiermee ver onder het gemiddelde. Qua prijsstijging gaat het in Tilburg wel een stuk harder: in heel Nederland stegen de huurprijzen namelijk met 4,9 procent ten opzichte van vorig jaar (tegenover 6.9 procent in Tilburg).

Het valt nog mee…

Als we kijken naar andere woonplaatsen, valt de prijsstijging in Tilburg behoorlijk mee: in Utrecht (+13,1%), Veldhoven (+18,1%) en Almere (+22,2%) en Hoofddorp (+29,8%) zijn de prijzen nog veel meer de pan uit gerezen.

Lees ook:

verzamelwoede

Staat jouw huis ook vol met spullen? Dat is niet slim en wel hierom

We hebben er allemaal ‘last’ van: steeds meer spullen in huis. Sterker nog, we passen ons huis erop ...

11 x deze grote nieuwbouwprojecten komen eraan

Steeds meer mensen willen in Tilburg wonen en dat begrijpen wij natuurlijk maar al te goed! Er worde...
gerritse makelaardij tilburg

Tof! Er zit iets moois in dit prachtige hoekpand aan de Spoorlaan

De champagne wordt bijna ontkurkt aan de Nieuwe Bosscheweg: begin februari opent Gerritse Makelaardi...

Meer over

Nieuws Wonen

adv.