Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Huurprijzen in de vrije sector dalen in veel steden: zo zit het in Tilburg

Door Carin van der Meij 16 oktober 2020

Geweldig nieuws: voor het eerst in zes jaar tijd is de gemiddelde vierkantemeterprijs van een huurwoning in de vrije sector gedaald. Dat blijkt uit cijfers over het derde kwartaal van 2020 van huurwebsite Pararius. Kleine kanttekening: dit is landelijk gezien. Of de huurprijzen in Tilburg ook zijn gedaald? Nope! Er zijn drie grote steden in Nederland waarbij de huurprijs in deze categorie is gestegen en ja hoor, daar zitten wij bij.

Goed om te weten over de cijfers van Pararius: ze gaan over vrije sector huurwoningen (huurprijzen vanaf € 710,86 per maand, die minimaal zestig en maximaal driehonderd vierkante meter groot zijn). Het gaat om huurwoningen die vrijkwamen voor nieuwe huurders.

Huurprijzen vrije sector in Tilburg

Volgens de cijfers van Pararius betaalt een nieuwe huurder in Tilburg maandelijks gemiddeld €12,96 per vierkante meter aan huur. Een jaar eerder – in het derde kwartaal van 2019 – lag dit gemiddelde op €12,35 per vierkante meter per maand. Dat is dus een stijging van 4,9 procent. Moet ook gezegd worden: dit is een minder grote stijging dan het verschil tussen de huurprijs in het tweede kwartaal van 2019 en 2018. Dat ging om een stijging van 9 procent.

Tekst loopt door onder de grafiek.

Landelijke daling van huurprijzen

Landelijk was er het derde kwartaal een daling van 0,4 procent ten opzichte van een jaar eerder. Is hier een verklaring voor? Het woningplatform Pararius denkt dat dit komt door de uitbraak van het coronavirus. Doordat er minder expats zijn, worden huurwoningen die vrijkomen minder snel verhuurd, waardoor verhuurders besluiten om de woningen goedkoper aan te bieden.

Niet voordeliger

Naast Tilburg zijn er nog meer steden waar je niet voordeliger uit bent. Zo zijn de vrije sector huurprijzen in Rotterdam gestegen naar €16,05 per vierkante meter en in Nijmegen naar €13,65 per vierkante meter.

Lees ook:

Binnenkijken Marieke Max

MAG DAT: hoeveel mensen mag je thuis ontvangen in tijden van corona?

De coronamaatregelen zijn opnieuw aangescherpt en dat zorgt voor een hoop vragen en verwarring. Want...
Lege horecastraten

Opnieuw lege horecastraten in Tilburg: zo ziet dat eruit [video]

Daar gaan we weer. Horecamedewerkers zijn druk bezig met het opruimen van de terrassen. De komende v...

Terugkijken: arm gezin geniet van Tilburg in Steenrijk, Straatarm

Tamara Straatman woont in De Blaak. Ze heeft een grote achtertuin én een heerlijk zwembad. Het gezin...

adv.