Huurprijzen blijven stijgen: dit betaal je gemiddeld in Tilburg

Door Thijs Dingemans 11 november 2018

Is het einde van de stijgende huurprijzen al in zicht? Daar kunnen we kort over zijn: nope. Huurwebsite Pararius bracht deze week nieuwe cijfers over huurprijzen in het derde kwartaal van 2018 naar buiten. Daaruit blijkt dat de huurprijzen in Tilburg met 6,1 procent gestegen zijn ten opzichte van vorig jaar.

€11,33 per vierkante meter

Volgens de cijfers van Pararius betaalt een huurder in Tilburg gemiddeld maandelijks €11,33 per vierkante meter aan huur. Dat betekent dat een woning van zestig vierkante meter een gemiddelde huurprijs van €679,80 heeft. In het derde kwartaal van 2017 betaalden huurders in Tilburg gemiddeld €10,68 per vierkante meter per maand.

Goed nieuws?

Is er ook goed nieuws? Niet bepaald. De huurprijzen in Tilburg stijgen harder dan het landelijk gemiddelde. In heel Nederland stegen de huurprijzen namelijk met 5,3 procent ten opzichte van vorig jaar. Wel opvallend: vooral in grote en middelgrote steden stijgen de huurprijzen hard, bijvoorbeeld in Apeldoorn (+15,4%), Enschede (+18,6%) en Almere (+20,5%).

Dit is waarom de huurprijzen stijgen

Volgens Pararius hebben de prijsstijgingen vooral te maken met een tekort aan woningen in de vrije huursector. Ook worden betaalbare koopwoningen steeds schaarser, waardoor er meer mensen voor een huurwoning kiezen. Door het grote gat tussen vraag en aanbod kunnen verhuurders steeds meer geld vragen voor huurwoningen, want – even kort door de bocht gezegd – voor jou tien andere huurders.

Lees ook:

studentenkamer tilburg

Ai, een studentenkamer huren is weer flink duurder geworden in Tilburg

Als uitwonende student telt ieder dubbeltje, dus van dit nieuwtje worden Tilburgse studenten waarsch...
huren

Balen! Huren in Tilburg is een stuk duurder geworden

Tilburg is een topstad, dat weet natuurlijk iedereen! Heb je wél mooi pech als je op zoek bent naar ...
koopwoningen

Huizenprijzen in Tilburg hoger dan ooit: dit betaal je voor een koopwoning

Was je van plan om binnenkort een leuk optrekje te kopen in Tilburg? Dan hebben we slecht nieuws voo...

Meer over

Nieuws Wonen

adv.