Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Hé Tilburgse tuiniers! Jouw tuin maakt kans op de titel ‘Tofste tuin van Tilburg’

Door Rowie van der Vliet 8 september 2020

Heb jij de mooiste, tofste, leukste, prachtigste, groenste of meest chille tuin van Tilburg? Het zou zomaar kunnen dat je dit jaar nog meer – terecht – mag opscheppen over jouw tuin. Stichting OpGroeneVoet is namelijk op zoek naar dé tofste tuin van Tilburg. 

Het gaat niet alleen om groene tuintjes, maar vooral ook blauwe tuinen. Watte? Nou, dat zijn tuinen die watervriendelijk zijn. Wanneer je tuin watervriendelijk is dan zorgt dat ook voor een koelere en gezondere tuin. De eerste stap om dit te realiseren? Laat een regenton plaatsen! In totaal zijn er al 850 tuinen watervriendelijk gemaakt, maar Stichting OpGroeneVoet wil graag duizend tuinen verbeteren. “Natuurlijk is een toffe tuin een tuin waarover nagedacht is hoe deze water-, of zelfs klimaatvriendelijk in te richten. Daar wordt je tuin ook gelijk gezonder van, dus iedereen wint sowieso”, aldus Janneke de Vries van Stichting OpGroeneVoet.

Dit kun je winnen

Alleen de blauwe tuinen maken kans op de titel ‘Tofste tuin van Tilburg’. In totaal worden er tien tuinen gekozen door de jury. Er valt nog meer te winnen dan die felbegeerde titel, waaronder: een ballonvaart, familieboottocht over het Tilburgse water, tuinaccessoires van Capi Europe en growtafels van Elho. Je kunt jouw tuinscore laten berekenen en doet dan mee aan de verkiezing voor de tien tofste ‘blauwe’ tuintjes.

Prijsuitreiking

De prijsuitreiking vindt plaats op 24 oktober tijdens de Week van Ons Water in de Blauwe Spoortuin: een openbaar gebied van RAW tot en met de Hall of Fame dat door vrijwilligers is omgetoverd tot een watervriendelijke tuin. Op die dag wordt ook de Waterspeeltuin bij het Ontdekstation013 officiëel geopend.

Inspiratie opdoen

Alvast wat inspiratie opdoen of vijf kanshebbers voor 10 x de tofste tuin van Tilburg bekijken? Jules van Iperen maakte voor Stichting OpGroeneVoet deze prachtige foto’s:

Bloemetjes! Foto: Jules van Iperen
Misschien wordt dit wel een van de 10 tofste tuinen van Tilburg. Foto: Jules van Iperen
Groen, groener, groenst. Foto: Jules van Iperen
Inspiratie op doen voor je tuin. Foto: Jules van Iperen
Is dit de tofste tuin van Tilburg? Foto: Jules van Iperen

Lees ook:

Gaaf! Op deze plekken in Tilburg kun je een moestuin huren

Altijd al een moestuin of bloemenveldje willen hebben? Dat kan zelfs in Tilburg als je in een flat o...

5 x de leukste buurttuinen van Tilburg en omgeving

In Tilburg vind je meerdere buurttuinen. Het is precies wat de naam al zegt: een tuin in de buurt vo...

Hoe gezellig?! Dit zijn jullie leukste tuinen en balkons in Tilburg

Vakantie in eigen stad, lekker relaxen in de achtertuin of een borrel drinken op het balkon: het is ...

Meer over

Gemeente Wonen

adv.