Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Even slikken: zo lastig is het om een huis te kopen in Tilburg

Door Noah Godefroy 3 februari 2020

Het is momenteel geen pretje om een huis te kopen in Tilburg. Het aanbod is niet groot en volgens makelaarsvereniging NVM wordt dat komend jaar niet veel beter. Dit viel ons op in hun  meest recente cijfers over de woningmarkt in Tilburg.

Huizen zijn in Nederland nu gemiddeld 13,4 procent duurder ten opzichte van een jaar eerder, gekeken naar het vierde kwartaal van het kalenderjaar. In Tilburg valt dat met een stijging van 7,1 nog relatief mee. Dat de prijzen zo omhoog zijn geschoten, komt door de krapte op de woningmarkt. Er staan en komen ontzettend weinig huizen te koop. Het is zelfs zo erg dat als je 160 tot 260 duizend euro te besteden hebt, je in het grootste deel van het land uit minder dan twee woningen kunt kiezen. Twéé. Niet te doen dus.

Huis kopen Tilburg

De gemiddelde verkoopprijs van huizen in Tilburg is inmiddels opgelopen naar 301 duizend euro. Even ter illustratie: als stel met beiden een modaal inkomen, kun je een hypotheek krijgen van zo’n 285.000 euro, berekende de Hypotheker onlangs. Als eenverdiener met een modaal inkomen stopt je budget bij €160.000.

In onderstaand kaartje kun je precies voor elk type woning zien hoeveel er verkocht zijn en hoeveel de prijs is gestegen. Misschien toch maar eens een verhuizing naar Noord-Limburg of Groningen overwegen…

 

Lees ook:

Woningruil in Tilburg: dit is alles wat je moet weten

Kijk je graag naar programma's waarin gezinnen van woning ruilen? Dat kan jij ook! En dan ook nog ee...

Attentie! 11 x deze woningen in Tilburg staan nét te koop

Wil je blijven wonen in het o zo mooie Tilburg, maar ben je op zoek naar een ander plekje binnen de ...
Roy Donders

Binnenkijken bij Roy Donders: ‘Ik heb een soort megavilla in een rijtjeshuis’

Van verzamelingen tot plekjes die hij nog niet vaak aan iemand heeft laten zien. Roy Donders neemt d...

Meer over

Wonen

adv.