Even binnenkijken bij het duurste huis van Tilburg

Door Thijs Dingemans 2 december 2018

Hier gaat ons hart van kloppen. Dit huis aan de Koningshoeven staat te koop en já, je moet een flinke zak met geld meenemen om eigenaar te worden. Het is dan ook, voor zover wij kunnen zien, het duurste huis van Tilburg dat nu te koop staat. Wat je krijgt voor dat geld? Droom je even mee…

Pagina 1 / 9
⟵ swipe swipe ⟶

De tuin

Foto: Funda.nl

De tuin is op z’n zachts gezegd ‘lekker ruim’. Het huis is helemaal omgeven door groen. Je hebt een perceeloppervlakte van 4.478 m² en woont in je eigen bos met eikenbomen, beukenbomen en platanen. De tuin is helemaal omheind met hekwerk en er is genoeg ruimte voor een gigantische housewarming!

De woonkamer

Foto: Funda.nl

Kijk dan wat tof! En vooral lekker licht. De woonkamer ligt aan de voorkant van het huis en heeft een heerlijke open haard. En kijk eens naar die Versailles vloer! Aan de achterkant van de woonkamer vind je een salon met openslaande tuindeuren en een houtkachel. Doe je de deuren open, dan kom je op een bordes met balustrade. Is de woonkamer te groot? Dan kun je er twee delen van maken! 

De keuken

Foto: Funda.nl

Wauw! Zie je al voor je hoe je hier ’s avonds geniet van een heerlijk diner in de koninklijke stoelen? De keuken is knus en heeft nog veel meer te bieden: er is een deur die leidt naar de kelder. Gauw door naar de volgende pagina… 

De (wijn)kelder

Foto: Funda.nl

Wát een ruimte! De keuken geeft dus toegang tot de kelder waar nu een wasmachine en droger staan. Dol op wijn? Tover deze ruimte dan om tot fantastische wijnkelder. 

De badkamers

Foto: Funda.nl

Loop je de trap op, dan spot je halverwege de trappenhal een bordes dat toegang geeft tot de berging. Op de eerste verdieping zien we verder vijf slaapkamers, waarvan één een eigen badkamer met bad op pootjes en dubbele wastafel heeft. Ook is er nog een aparte badkamer met douche en wastafel. Op de tweede verdieping is nóg een badkamer met ligbad, toilet en wastafel. 

Lekker veel slaapkamers

Foto: Funda.nl

Niet één, niet twee, niet drie, vier, vijf, zes – nee, zeven slaapkamers heeft deze villa. Heb je zin om je complete familie, aanhang en honden uit te nodigen? Kan, want je hebt ruimte genoeg! 

Groot atelier

Foto: Funda.nl

Loop je helemaal door naar boven, dan – schrik niet – beland je op de zolder in een verrassend groot atelier van ruim 70 m². Mocht je je hier ooit stierlijk vervelen (wat we ons niet kunnen voorstellen), dan heb je genoeg ruimte om lekker te kliederen!

De villa

Foto: Funda.nl

De villa is een rijksmonument, heeft vier schoorstenen en is gebouwd in 1886. Heerlijk om te wonen, maar zeker ook te gebruiken voor werkactiviteiten! Wij dromen nog even verder… 

Nog meer wonen:

Dit zijn de duurste huizen die nu te koop staan in Tilburg

Soms dromen we ervan om een miljoen euro op onze rekening te hebben staan. Want oh, wat zouden we on...
piushaven

Er wordt een nieuwe wijk in de Piushaven gebouwd

En daar is het volgende nieuwbouwproject. In de Piushaven wordt een nieuwe woonwijk gebouwd met 52 w...

Binnenkijken bij Bahar: ‘Ik raak snel gehecht aan spulletjes’

Al eens wezen snuffelen bij Bahar Zounuzy in haar tassenwinkel BONES Artisan? Het blijkt dat ze niet...
kruisvaardersstraat

Gespot: prachtige loft dicht bij de Piushaven

We zijn dol op bijzondere huizen en laten we die nou net gespot hebben! Dicht bij de Piushaven en he...
bredaseweg

Dit landhuis kopen? Dat wordt dan 2,7 miljoen euro aub!

Alsof we in een droom zijn beland... Sinds deze week staat dit prachtig landhuis aan de Bredaseweg t...
Pagina 1 / 9
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Wonen

adv.