5 x wooninspiratie: deze ruimtes wil jij ook in huis hebben

Aangeboden door Lemmens Makelaardij 12 april 2019

Makelaar Esther Lemmens weet het zeker: iedere man heeft een eigen plek voor zijn eigen spullen nodig. Of het nou gaat om muziek, verzamelingen of klussen Het is toch ideaal om daar een aparte ruimte voor te hebben?! Steeds vaker zien we de mancave en daarom is het de hoogste tijd om deze ideale ruimte eens onder de loep te nemen. 

Het is voor de man in huis soms best lekker om zo’n eigen ruimte hebben. Want ja, vrouwen kijken nu eenmaal anders naar de – in hun ogen – té grote geluidsboxen en subwoofer, propvolle kasten en rondslingerend materiaal en gereedschap. We zien daarom steeds vaker aparte ruimtes in of aan huis, speciaal bedoeld voor de man. Goed, je raadt het al: die noemen we mancaves (ook wel: ‘schuur-isme’). We lichten een paar soorten uit. 

Pagina 1 / 5
⟵ swipe swipe ⟶

De grote zolder

Lemmens Makelaardij
Een grote zolder die gebruikt wordt als mancave om je even lekker terug te trekken. Foto: Lemmens Makelaardij

Huizen in de prijsklasse tot €165.000 hebben vaak geen goede tweede verdieping. Superzonde! Het is juist de zolderruimte die goed gebruikt kan worden als mancave. Lekker een beetje afgezonderd van de overige huisgenoten met je spulletjes in de weer! En niemand die constant zegt dat er per se opgeruimd moet worden… Ideaal! Lemmens Makelaardij had zo’n woning waarbij je als man helemaal los kon gaan op de zolderkamer.

De grote schuur

Lemmens Makelaardij
De klassieke ‘opa’s schuur’. Foto: Lemmens Makelaardij

Het woord ‘schuur-isme’ (of dus mancave) is niet uit de lucht gegrepen: de opa’s van vroeger hadden al een megagrote schuur in de tuin. Tegenwoordig zien we steeds meer van die grote schuren. Als de berging geïsoleerd is en het liefst ook nog een groot raam en kachel heeft, wordt het de perfecte mancave. “Superjammer dat Funda niet meer aandacht geeft aan de grootte en kwaliteit van de berging”, vindt makelaar Esther Lemmens. “We hebben weleens meegemaakt dat de man in de eerste minuten van de bezichtiging regelrecht naar de berging liep en daar niet meer weg te slaan was.” 

De garage

lemmens makelaardij
De garage zoals die daarvoor bedoeld is. Foto: Lemmens Makelaardij

Een klassieker onder de mancaves is de garage. Daarbij gaat het er niet alleen om wat erin kan, maar ook wat er vlot weer uit kan. Denk aan gereedschap, een auto of een aanhanger. Dat gaat moeiteloos in en uit de mancave. De garage blijkt ook nog eens van grote waarde als het net begint te regenen tijdens de barbecue: je kunt het feestje gewoon met z’n allen voortzetten in de garage, de troep daar laten staan en daarmee je huis netjes schoon houden… Perfect!

De dubbele garage

Lemmens Makelaardij
Een heerlijke grote garageruimte. Foto: Lemmens Makelaardij

De absolute topper onder de mancaves is toch wel de extra brede garage, die ook ‘de dubbele garage’ wordt genoemd. Uiteraard kun je er twee auto’s kwijt, maar de praktijk leert dat je er een geweldige chillruimte van kunt maken, compleet met bar en loungehoek! Als je deze ruimte goed isoleert, kun je ook lekker de muziek door de speakers laten knallen. Maar zijn er woningen in Tilburg te vinden die zo’n garage hebben? Makelaar Esther Lemmens geeft aan dat het aantal gering is, maar dat er binnenkort een aantal woningen te koop komen met één of zelfs meerdere grote garages. En dat klinkt heel verleidelijk, toch mannen?

De bar/lounge

mancave
Een bar en lekker loungen bij je garage. Foto: Lemmens Makelaardij

Steeds vaker zien we een aparte barruimte aan huis. Bewoners trekken zich terug in deze speciale loungeruimte om even lekker te relaxen en te genieten van een borrel. Garages worden helemaal omgetoverd tot unieke plek om lekker te loungen. Dit wil toch écht iedereen?!

Benieuwd naar het woningaanbod van Lemmens Makelaardij? Of nieuwsgierig naar de Funda-reviews? Klik op de oranje button hieronder voor alle info over de makelaar:


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Lemmens Makelaardij. Meer over Lemmens Makelaardij ontdekken?

Lemmens Makelaardij makelaars

Geopend09:00 - 18:00

Ringbaan Oost 493, Tilburg

Bekijk meer:makelaars

Lees ook:

huurwoning tilburg

Liever huren dan kopen? 5 x zó vind je een geschikte huurwoning

Stel je voor: je woont al jaren in een koophuis, maar denkt eraan om over te stappen naar een huurhu...
verkoopprijs

5 tips en tricks om de beste prijs voor je huis te krijgen

De kogel is door de kerk! Je hebt besloten om je huis te verkopen. En nu? De woning in de verkoop ze...
lemmens makelaardij

Binnenkijken bij: zo voelen kijkers zich meteen thuis in jouw huis bij de verkoop

Hoe je je huis snel verkoopt in deze hectische verkooptijd? Door de juiste inrichting! Dat bewijst L...
Pagina 1 / 5
⟵ swipe swipe ⟶

adv.