Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Cool nieuwbouwproject! Woningen in de Sacramentskerk

Door Thijs Dingemans 18 mei 2018

Dit vinden we gaaf! De Sacramentskerk krijgt een nieuw bestemming: achter en zelfs in de kerk komen 15 nieuwe woningen. Zo kun je bijvoorbeeld een huis krijgen in de kerktoren of in de zijvleugels. Vanaf 26 mei start de verkoop van Sacramentshof. 

Zoals je wellicht al hebt gezien is de achterkant van de kerk gesloopt. Op het achtergelegen terrein komen nu 12 nieuwbouwwoningen. Verder worden aan de Pelgrimsweg vier statige herenhuizen tegen de kerk gebouwd. Daarbij blijven de steunberen van de gesloopte Sacramentskerk zichtbaar; aan de voorgevel komen gemetselde penanten (muurdammen).

Herenhuizen

Ook worden aan de Loudonstraat acht nieuwe huizen gebouwd: de eerste vijf zijn net als aan de Pelgrimsweg herenhuizen, de drie andere nieuwbouwwoningen liggen aan een mooi stukje groen achter een monumentale beukenboom. Nóg meer bewaarde stukjes kerk: op de kopgevel van de hoekwoning aan de Loudonstraat worden twee glas-in-lood-ramen uit de oude kerk teruggeplaatst. Cool!

(tekst loopt door onder foto)

sacramentskerk
Foto: Kin Makelaars

Wonen in de kerk

Hebben we je al lekker gemaakt? Lees dan vooral even door. Je kunt namelijk wonen in de Sacramentskerk! Er komt ook een toren met daarin zeven woonlagen. In de linker- en rechtervleugel komen twee woningen. Verder nog een woning in de oude kerk met glas-in-lood-ramen en de originele mozaïek.

Sounds good? Duhhh! Meer info en foto’s over het nieuwbouwproject van Kin Makelaars vind je hier..


Meer over Kin Makelaars ontdekken?

Kin Makelaars makelaars

Geopend09:00 - 17:30

Bredaseweg 219 -01, Tilburg

Bekijk meer:makelaars

Meer over

Nieuws Wonen

adv.