Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Bizar: zo ziet de woningmarkt eruit voor Tilburgers met een modaal inkomen

Door Noah Godefroy 9 augustus 2020

Het is nog steeds kommer en kwel op de Nederlandse huizenmarkt. Uit een nieuw onderzoek van de Hypotheker blijkt dat een geschikte woning vinden het afgelopen jaar nog moeilijker is geworden voor huizenkopers met een modaal inkomen. Tijd om dit te testen: dit kun je als single of als stel met een modaal inkomen nu kopen in Tilburg. 

Wij namen de proef op de som en zochten uit wat je precies kunt kopen voor de gemiddelde maximale hypotheek. Ben je alleenstaand? Misschien wil je dan even wegkijken…

Eenverdiener

De Hypotheker heeft gekeken wat de kansen zijn op de huizenmarkt voor singles en alleenstaande met een modaal inkomen (het gemiddelde inkomen). In onze provincie maak je als eenverdiener nog maar 2 (!) procent kans op een woning. Een huis kopen als alleenstaande is dus bijna niet te doen.

Laten we het toch proberen. In 2020 is het modale inkomen vastgesteld op €36.500,- per jaar. Als alleenstaande kun je – met dit inkomen – op dit moment een hypotheek krijgen van ongeveer €169.000,-.

Wat staat er in Tilburg te koop voor dit bedrag?

We nemen eens een kijkje op Funda. Wat komen we tegen? Onder andere een garagebox, maar ook die is al onder optie. We scrollen verder. Een studio van 35 vierkante meter voor €125.000,- is de goedkoopste woning in Tilburg. Opvallend genoeg zijn er best een paar woningen waarvan de vraagprijs precies op €169.000,-  is bepaald. In totaal komen we tot zes woningen die financieel haalbaar zouden zijn voor een alleenstaande Tilburger. De grootste daarvan is er een in de Leharstraat in Tilburg Noord: daar betaal je €165.000,- voor 60 vierkante meter.

Tweeverdieners

Maak je meer kans als je met zijn tweeën bent? Het slagingspercentage voor stellen ligt inderdaad iets hoger. De kans dat je een woning vindt in Brabant is 28 procent. De Hypotheker gaat in het onderzoek voor tweeverdieners uit van een modale inkomen van €61.000,-. Met dit bedrag kun je een hypotheek krijgen van zo’n €297.000,-.

Wat staat er voor dit bedrag te koop in Tilburg?

Wanneer je zoekt tot drie ton, zijn de opties inderdaad een stuk ruimer. Om maar een verschil aan te geven qua woonoppervlakte: voor €295.000,- kun je aan de Professor Cobbenhagenlaan een woning kopen van 191 vierkante meter: dat is meer dan drie keer zoveel dan de grootste woning voor alleenstaanden!

Bron: De Hypotheker

Lees ook:

Horecaregels worden aangescherpt in Tilburg: ‘Minder zin om te werken met zoveel restricties’

We moeten ons aan meer horecaregels in Tilburg gaan houden als we naar een terras, restaurant of kro...

Festival gemist? Hier ervaar je dit weekend het festivalgevoel op veilige afstand

"Waarom komt Oerol niet een keer naar ons na dertig keer naar Oerol te hebben gereisd", vraagt Theat...

MAG DAT: in je adamskostuum het gras maaien en het gazon inzaaien?

Lekker aan het tuinieren, maar het zweet breekt je uit? Misschien je adamskostuum maar eens tevoorsc...

Meer over

Nieuws Wonen

adv.