Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Eefje woont al 11 jaar in haar paleisje: ‘Deze straat is echt een klein dorpje’

Door Rowie van der Vliet 29 januari 2018

Een dekbedhoes van één van haar dochters verven met een avocadopit, een kleedje een andere kleur geven of de kast pastelroze schilderen. Eefje Blokland draait er haar hand niet voor om. “We wonen eigenlijk in een ontploft meidenhuis en mijn man Yusuf moet het er mee doen”, grapt de Tilburgse.

Eefje en Yusuf wonen al elf jaar in hun paleisje aan de Sumatrastraat in de Besterd. “Deze straat is echt een klein dorpje in de grote stad. De Besterd met een fijne natuurwinkel en leuke kinderkleding is echt op loopafstand. Buurman Ad is een beetje de opa van de straat. Zijn vrouw en hij zijn zo lief voor ons.”

Roze, roze, roze

De woonkamer staat vol met roze accenten. Van de muur tot een lamp en een kast. In de elf jaar dat Eefje en Yusuf er wonen heeft het huis al veel metamorfoses meegemaakt. “Elke week schuif ik wel wat. Bijvoorbeeld de spulletjes in de kasten. Er staat nu veel minder prullaria in huis dan toen onze dochters, Rava en Lune, nog niet waren geboren.” Jaren geleden zat er nog een jaren 70 behang op de roze muur. “Sinds de kinderen er zijn wil ik de basis wat rustiger houden.” Ook was de kast wit, niet turkoois. “De echt grote dingen, zoals muren verven, doe ik om de twee jaar.”

Binnenkijken bij
Foto: indebuurt

Geen kant-en-klaar interieur

Eén ding is zeker: het huis van Eefje, Rava, Lune en Yusuf is nooit af. “Ik hou niet van een kant-en-klaar interieur. Als de kinderen straks op school zitten dan verf ik de muren wel vaker dan twee keer per jaar, haha.” Toch weet Eefje altijd wel een projectje te vinden. “De roze kast is vroeger van mijn ouders geweest. Hij stond verstopt in de schuur. Door hem te verven en er nieuw glas in te zetten is hij weer helemaal van deze tijd. De kast had eerst een saaie en lelijke blauwe kleur.”

Eefje binnenkijken bij
Foto: indebuurt

‘Die gaat nóóit weg’

“Ehm… hoe ik mijn interieur zou omschrijven? Poe, dat vind ik heel lastig. Ik denk eclectisch, een witte basis en pastelkleurige meubels met een verhaal.” Zoals de mobiel die ooit van haar moeder is geweest. “Zij is gestorven voordat de kinderen haar hebben leren kennen.” Favoriet is ook de vintage poster waar Eefje vroeger in de logeerkamer bij oma al verliefd op was. “Die gaat nóóit weg.” Nu heeft hij een mooi plekje op de kamer van haar dochter.

Eefje binnenkijken bij
De vintage poster op de kamer van Lune Foto: indebuurt

Rondleiding

We zijn heel benieuwd wat de favoriete kamer van Eefje is. “Het is wel erg gezellig in de winter op het kleed voor de bank met de meiden, toch?” Haar dochters, die ook op de bank komen kruipen, hebben een ander antwoord: “onze kamers!” Vol trots laten ze hun eigen slaapkamer zien. We mogen kennismaken met alle knuffels. “Ik ben fan van My Little Pony”, roept Rava enthousiast. Moeders moet lachen. “Dat had Rowie al wel gezien.”

Binnenkijken bij Eefje
Foto: indebuurt

Huis aan de waterkant

“We gaan toch verhuizen. Het wordt een huis aan de waterkant, van die verschrikkelijke nieuwbouw, haha. Ik heb altijd geroepen dat ik dat niet ging doen. Het is een luxeprobleem, want in dit huis hebben we te weinig opbergruimte. Ooit wil ik nog een oud huisje om helemaal zelf op te knappen.”

Woning van de week

Woon jij op een bijzondere plek in Tilburg, een huis met een verhaal of heb je een droomhuis? Laat het ons weten, we komen graag bij je binnenkijken!

Foto: indebuurt
Foto: indebuurt
Foto: indebuurt
Foto: indebuurt
Foto: indebuurt
Foto: indebuurt
Foto: indebuurt
Foto: indebuurt
Foto: indebuurt
Foto: indebuurt
Foto: indebuurt
Foto: indebuurt
Foto: indebuurt
Foto: indebuurt
Foto: indebuurt
Foto: indebuurt
Foto: indebuurt
Foto: indebuurt
Foto: indebuurt
Foto: indebuurt

adv.