9 x herkenbare frustraties voor woningzoekers in Tilburg (in gifjes)

Door Angela Weisz 13 april 2019

Starters op de woningmarkt hebben het momenteel best moeilijk. Niet alleen op de oververhitte woningmarkt in Amsterdam of Utrecht is het knap lastig een koophuis te vinden, we merken nu ook goed in Tilburg dat er een aardig tekort is aan (starters)woningen. Ben jij – net als veel anderen – ook al lang op zoek naar een koophuis zonder resultaat? Dan ken je deze frustraties vast wel.

Pagina 1 / 9
⟵ swipe swipe ⟶

Je moet er bovenop zitten

Mooi huis gezien op Funda? Top! Je stuurt de verantwoordelijke makelaar een berichtje om een bezichtiging aan te vragen, maar als hij je belt voor een afspraak kun je even niet opnemen. Dan maar een kwartiertje later terugbellen, toch? Nou jammer, dan is het huis dus al verkocht. Zo snel lijkt het tegenwoordig te gaan!

Je leven is Funda

Je staat op met Funda, je gaat naar bed met Funda, elke lunchpauze, elk wc-momentje zit je op Funda. Want je moet er zo snel bij zijn dat één keer per dag kijken niet genoeg is.

‘Ha-ha, al verkocht’

En over woningsites gesproken: ken je die advertenties van supermooie betaalbare huizen, waar dan iets onder staat in de trant van: ‘ha-ha dit huis is al verkocht, volgende keer maar een makelaar inschakelen hé?!’ Om jou te overtuigen een makelaar in de arm te nemen. Zó irritant.

‘Hartje centrum’

Wat je ook vaak ziet zijn woningen die worden aangeboden alsof ze in het centrum, de Piushaven of een andere gewilde wijk zijn. Terwijl ze nog nét niet in Goirle liggen, zo ver is het van de wijk in kwestie. De Reeshof is niet randje centrum, beste makelaars!

Concurrentie van beleggers

Nog een grote frustratie van woningzoekenden: je moet het tegenwoordig opnemen tegen grote vastgoedbeleggers. Waar zij met gemak €30.000 bovenop de vraagprijs gooien, heb jij misschien wel moeite met überhaupt die vraagprijs halen. Zo oneerlijk.

Hypotheek krijgen

Heb je een mooi huis gevonden? Moet je natuurlijk ook nog een hypotheek hebben. Altijd een fijn gevoel als je er achter komt dat je met jouw studieschuld, contract en spaargeld nét genoeg hypotheek kunt krijgen voor een prachtig gemeubileerde garagebox.

Klein. Heel klein.

Goed, er staan zo’n tachtig huizen in Tilburg en omgeving die bij jouw budget van, let’s say, tweeënhalve ton passen. Op jacht dan maar! Maar hè… Je wilt wel iets gróters dan je oude studentenkamer. Zucht…

Op sollicitatie

Er is een buitenkansje verschenen, binnen jouw budget, in de wijk die je wilt én groter dan een inloopkast. YES! Op naar dat open huis… Met de andere zeventig geïnteresseerden. Dus: nu maar je allergrootste glimlach opzetten en bidden dat je op de één of andere manier de harten van de huidige bewoners veroverd, zodat zij jou het huis gunnen in plaats van die investeerder. Het voelt net als een sollicitatie, soms.

Dat je overweegt het op te geven

Sommigen kiezen ervoor toch maar te blijven huren, anderen zoeken stug door op zoek naar hun droomhuis (of wat er het dichtst in de buurt komt). We weten dat het momenteel even geen pretje is op de woningmarkt, maar een kleine geruststelling: het begint al iets beter te worden in Tilburg én de rest van het land.

Lees ook:

funda

Ideaal! 7 x wonen in de binnenstad van Tilburg

Genieten van een uitzicht op winkelstraten en terrasjes? De ligging is ideaal, want alles is lekker ...

7 x dit herken je als je na je studie in Tilburg blijft wonen

Je bent naar Tilburg gekomen om te studeren. Je hebt er de tijd van je leven gehad en nu ben je volw...
woonboot

5 x binnenkijken bij Tilburgers die in een wel heel bijzonder huis wonen

Van een oude arbeiderswoning vol vintage schatten tot een woonboot in de Piushaven: we mochten de af...
Wonen aan het water

9 x lekker wonen aan het water in Tilburg

We hebben dan misschien geen zee, of gigantisch veel grachten, maar toch kan je ook in Tilburg lekke...
Huis te koop: Marlestraat 6 Tilburg, Foto 1 | Foto: Funda

Lekker gluren! 13 x super stijlvol wonen in Tilburg

Soms wil je een huis niet kopen vanwege z'n geweldige ligging, tien slaapkamers of enorm zwembad in ...
Pagina 1 / 9
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Wonen

adv.