Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

5 x de meest gemaakte blunders tijdens de bezichtiging van een woning

Aangeboden door Lemmens Makelaardij 14 februari 2020

“We maken van alles mee bij een bezichtiging van een woning”, vertelt makelaar Esther Lemmens. Sommige fouten zijn écht onvergeeflijk, en wij willen natuurlijk niet dat jullie die maken tijdens een bezichtiging! We zetten hier de vijf grootste blunders tijdens een bezichtiging even op een rij:

Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Stressen

blunders bezichtigingen
Neem je tijd! Foto: Lemmens Makelaardij.

Er zijn een hoop stressfactoren bij bezichtigingen. Misschien kom je per ongeluk te laat of heb je kleine kinderen bij je. Misschien dacht je dat het slim was een paar bezichtigingen op dezelfde dag te plannen: ook niet relaxed. Of je loopt binnen met de gedachte dat je bij voorbaat geen kans maakt. Het advies van Esther: “Chill! Plan je bezichtiging zorgvuldig en neem de tijd. Het is geen pak suiker dat je koopt!”

Focus op verkeerde dingen

Blunders bezichtiging
Denk niet alleen aan die mooie bank! Foto: Lemmens Makelaardij.

“Te vaak horen we mensen hun goedkeuring of afkeuring uitspreken over de inrichting. Alsof die leuke hoekbank of gezellige eethoek wordt meeverkocht!” Esther adviseert om je meer te focussen op de afwerking en bouwkundige staat. Vind je dat lastig? Dan heeft Esther nog een tip: “Neem een aankopend makelaar mee. Die zit minder op een roze wolk en bekijkt de woning wél met een kritische blik.”

Je (onterecht) inhouden

Niet inhouden, maar voorbereiden. Foto: Lemmens Makelaardij.

Inhouden? Nooit doen! Soms staan kijkers buiten en beseffen ze dat ze veel vragen niet hebben gesteld. Of je enthousiasme voor je houden; ook not done! “Niet handig”, vindt ook Esther. “We zijn er óók voor de koper als het gaat om goede informatieverstrekking. En hoe serieuzer iemand overkomt, des te meer we ook met die mensen rekening houden in het vervolgtraject!”

‘Vissen’

blunders
Wat moet dat kosten?! Foto: Lemmens Makelaardij.

Vissen? Ja, ‘vissen’ naar de prijs! Al ben je financieel nog zo goed voorbereid voordat je gaat kijken: de verkopende makelaar gaat je écht de prijs van de woning niet vertellen. Die zit er namelijk puur en alleen voor de verkoper. “Ook hier is een aankopend makelaar een goede keuze. Die biedt niet alleen voor je ‘om het huis te hebben’, maar houdt ook rekening met wat verantwoord is voor jou!”

Niet weten wat je wilt

Blunders bezichtiging
Klussen: wie gaat het doen? Foto: Lemmens Makelaardij.

Sommige stellen komen verliefd binnen, maar weten niet van elkaar welke eisen ze aan de woning stellen. Terwijl mevrouw de slaapkamers telt, let hij op de bergingsmogelijkheden voor z’n motor. Maar Esther heeft meer voorbeelden. “Soms denkt de een van de ander dat die gaat klussen. En dan blijken ze allebei twee linkerhanden te hebben! Of mensen die nog niet eens weten wáár ze willen wonen; die zien we nog héél vaak terug”, lacht Esther.


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Lemmens Makelaardij. Meer over Lemmens Makelaardij ontdekken?

Lemmens Makelaardij makelaars

Gesloten09:00 - 18:00

Ringbaan Oost 493, Tilburg

Bekijk meer:makelaars

Lees ook:

nieuwbouwwoning

5 redenen waarom je nu een nieuwbouwwoning moet kopen

Bij iedereen kriebelt het weleens... Wat zou het gaaf zijn om een gloednieuw huis te hebben dat je v...
ongezonde situaties in huis

5 x ongezonde situaties in huis waar je normaal niet bij stilstaat

Makelaar Esther Lemmens bezoekt al 25 jaar lang iedere dag veel huizen in Tilburg en omgeving. Wat h...
tips huis verbeteren

5 x zo maak je jouw huis een stuk mooier

De vakantie staat voor de deur, dus eindelijk heb je de tijd om wat dingen in huis te doen. Er zijn ...
Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

adv.