5 tips en tricks om de beste prijs voor je huis te krijgen

Aangeboden door Lemmens Makelaardij 6 maart 2018

De kogel is door de kerk! Je hebt besloten om je huis te verkopen. En nu? De woning in de verkoop zetten. Samen met Lemmens Makelaardij helpen wij jou met een stappenplan zodat je de beste verkoopprijs voor je huis krijgt. Daarna weet je één ding zeker: je huis verkoop je in Tilburg zonder problemen!

<< < Pagina 1 / 6 >
⟵ swipe swipe ⟶

Instapklaar maken

lemmens
Foto: Lemmens Makelaardij

Het eerste wat je doet is goed kijken hoe je woning er precies voorstaat. Wat is de huidige toestand van het huis? Zijn er gebreken die meteen opgelost moeten worden? Zorg ervoor dat je zoveel mogelijk onderhoud wegwerkt om de woning instapklaar te maken. Een bouwkundige keuring kan daaraan bijdragen. Dan heb je de zekerheid dat je je huis in goede staat verkoopt. Dat voorkomt discussie over wie eventuele herstelschade moet betalen. 

Verkoopklaar maken

Lemmens Makelaardij
Foto: Lemmens Makelaardij

Het tweede wat je doet is ervoor zorgen dat je huis er picobello uitziet. Veel mensen denken dat onderhoud wegwerken hetzelfde is als je huis verkoopklaar maken, maar dat is niet zo. Kijk bij deze stap door de ogen van een koper. Maak je huis goed schoon en restyle eventueel het één en ander. Zet de juiste dingen op de juiste plek. Ruim goed op want daarmee toon je ruimte. Zorg voor een lekker geurtje in huis; dat maakt de ontvangst een stuk prettiger. Zorg daarnaast voor goede verlichting. De koper moet bij binnenkomst meteen een enthousiast gevoel krijgen.

Goede presentatie

Ontzettend belangrijk bij de verkoop: de goede presentatie. Mensen zijn visueel ingesteld. Ze hebben vaak weinig tijd en willen snel een woning kiezen. Als verkoper wil je natuurlijk de juiste kijkers aantrekken. Uitgebreide presentatie is daarom essentieel. Zorg voor veel goede foto’s van het interieur, 360-graden-foto’s, een fly trough video en 2d & 3d plattegronden. De kijker wil tegenwoordig het persoonlijke verhaal achter de woning weten. Die visualisatie is daarom enorm belangrijk; social media en de website van de makelaar bieden meer mogelijkheden dan ooit. 

Passende verkoopmethode

Lemmens Makelaardij
Foto: Lemmens Makelaardij

Het is belangrijk om vooraf goed te weten via welk systeem de woning wordt verkocht. De traditionele verkoopmethode is dat kijkers één-voor-één komen kijken. Als op voorhand duidelijk wordt dat er veel geïnteresseerden zijn voor je huis, kies dan voor een andere methode. De juiste verkoopmethode kiezen is echt belangrijk: verkopen boven de vraagprijs komt namelijk steeds meer voor. Een op de drie woningen worden door Lemmens Makelaardij boven de vraagprijs verkocht. Dat lukt alleen door het gebruik van de juiste verkoopmethode. 

Juiste prijs

Lemmens Makelaardij
Foto: Lemmens Makelaardij

Tenslotte het belangrijkste: de juiste prijs bepalen. Zelfs in een goede markt kan een woning ‘overpriced’ zijn. En dat kan vervelende consequenties hebben: te weinig kijkers, geen of te lage biedingen en een veel langere verkooptijd dan nodig is. Dat leidt uiteindelijk tot een veel lagere opbrengst. Een te lage verkoopprijs kan twee effecten hebben: óf je verkoopt te snel en hebt achteraf een kater omdat je weet dat de opbrengst hoger had kunnen zijn, óf er komen in korte tijd heel veel kijkers van wie er veel willen bieden. Juist dat laatste is erg interessant; je opbrengst wordt dan veel meer dan de oorspronkelijke vraagprijs! En dat is wat iedereen zo graag wil. 

De rol van de makelaar

lemmens makelaardij
Foto: Lemmens Makelaardij

Zo, je weet nu hoe je de beste prijs voor je huis krijgt. Het spreekt voor zich dat iedere stap essentieel is. Een ervaren makelaar is nodig om alle stappen goed te doorlopen; je moet als verkoper kunnen rekenen op goed en uitgebreid makelaarsadvies. Lemmens Makelaardij neemt alle tijd voor je en deelt graag alle ervaring en kennis. Daarbij staat alles in het teken van maar één doel: het beste verkoopresultaat!

Lemmens Makelaardij makelaars

Nu gesloten09:00 - 18:00

Ringbaan Oost 493, Tilburg

Bekijk meer:makelaars
<< < Pagina 1 / 6 >
⟵ swipe swipe ⟶