Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Zodat je het vast weet: zó spreek je Primark uit

Door Rowie van der Vliet 15 augustus 2017

Het kan je niet ontgaan zijn: de bouw van de Primark is in volle gang. Tot medio 2018 moeten we nog naar Eindhoven om bergen kleding en interieurspullen in te slaan. Duurt lang! Om het wachten iets te verzachten hebben we het antwoord voor je op een brandende vraag. Spreek je Primark nou uit als Pr-aai-mark of Pr-ie-mark?

Jarenlang heb je twee kampen: het Pr-aai-mark en het Pr-ie-mark kamp. Niet alleen in Nederland waar de uitspraak Pr-ie-mark voor de hand ligt. In Schotland wordt de Ierse keten ook zo genoemd. Om het nog verwarrender te maken: in Ierland zeggen ze ook Pr-ie-mark, maar daar heet de keten eigenlijk Penneys. Voor de internationale markt is die naam niet gebruikt omdat het teveel lijkt op het Engelse JC Penney. Je zou dus zeggen dat het Primark op z’n Nederlands zou moeten zijn. Toch horen we genoeg mensen Pr-aai-mark zeggen.

Wat is het nou?

We kunnen ons zo voorstellen dat Primark wordt overladen met deze brandende vraag. Daarom geven ze voor eens en altijd het verlossende antwoord via hun website:

Verlossende antwoord uitspraak Primark
Pr-aai-mark dus Foto: website Primark

Verbouwing

Hèhè, weten we dat ook alvast voor de opening in 2018. Benieuwd hoe de verbouwing er nu voor staat? Bekijk onderstaand filmpje:

adv.