Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Moet je zien: zoveel scheelt het licht in Tilburgse paskamers

Door Rowie van der Vliet 25 februari 2018

Dacht je net zo’n leuke broek te kopen, blijkt hij thuis toch niet zo mooi te staan als in de paskamer. Of een trui ziet er ineens heel anders uit wanneer je een paar stappen buiten de kleedkamer zet. Het is je vast weleens op gevallen dat het licht in pashokjes nogal verschilt. Wij duiken winkels in de binnenstad in en testen de verlichting in de omkleedruimtes.

Pagina 1/8
⟵ swipe swipe ⟶

HEMA

Paskamers verlichting
Foto: indebuurt

Wist je dat we sinds de verbouwing van de HEMA in de Heuvelstraat ook kleding kunnen passen? We namen de proef op de som. Opzich is de ruimte prima, maar tegenover het gordijn zit een deur. Brutaal als we zijn hebben we aan de grendel getrokken, maar hij zat op slot. Lijkt ons alleen wel gek als-ie ineens opengaat, terwijl je een shirt staat te passen… Overigens is de verlichting wat fel en niet zo fraai wanneer je wallen hebt, maar het laat de textuur in kleding wél goed zien.


Meer over HEMA Tilburg ontdekken?

HEMA Tilburg warenhuizen

Geopend09:00 - 18:00

Heuvelstraat 24, Tilburg

Bekijk meer:warenhuizen

Mint & Pepr

Paskamers verlichting
Foto: indebuurt

Bij Mint & Pepr is het licht minder fel. De kleedkamer draagt precies de sfeer van de winkel uit: een tikkeltje speels, maar toch heel clean en duidelijk geïnspireerd door de Scandinavische mode. Wat zijn de yes, maybe en no haakjes tof! Al parkeren we de belichting toch even in de maybe-categorie. Maakt niks uit, want Tjerk en Margriet vragen even extra of het shirtje mooi staat en besteden veel persoonlijke aandacht aan de klant.


Meer over Mint & Pepr ontdekken?

Mint & Pepr kledingwinkels

Geopend10:00 - 18:00

Heuvelstraat 125, Tilburg

Bekijk meer:kledingwinkels

Rojami’s

Rojami's
Foto: indebuurt

Wie tegels vol met glitter of gouden wanden van de kleedkamer van Roy Donders’ winkel verwacht, komt bedrogen uit. De zwarte muur en idem vloer zijn bijna sober. Het geeft het pashokje zelfs een chique uitstraling. De belichting lijkt bijna afgestemd op het maken van selfies. Redacteur Rowie heeft bijna een soort glow!


Meer over Rojami’s ontdekken?

Rojami’s Permanent gesloten

Dit bedrijf heeft de deuren permanent gesloten.

Pieter Vreedestraat 1-7, Tilburg

Bekijk meer:Permanent gesloten

H&M

H&M
Foto: indebuurt

Waar op andere foto’s duidelijk te zien is dat het shirt duidelijk een strijkbeurt kan gebruiken, valt het bij de H&M niet op. Alle vouwtjes en oneffenheden zijn niet meer te zien. Dat is heel fijn voor selfies, maar zou dat er ook voor zorgen dat het minder goed te zien is hoe een kledingstuk staat? Toch krijgt deze paskamer pluspunten voor de ruimte en de extra spiegel.


Meer over H&M Tilburg ontdekken?

H&M Tilburg kledingwinkels

Geopend10:00 - 18:00

Heuvelstraat 75, Tilburg

Bekijk meer:kledingwinkels

Hudson’s Bay

Hudson's Bay kleedkamer
Foto: indebuurt

Op de foto is het niet goed te zien, maar de kleedkamer van de Hudson’s Bay is net zo stijlvol als de rest van de winkel. Met lichtroze muren en witte plinten is er aandacht voor detail. Dat neemt niet weg dat dit de donkerste paskamer in het rijtje is. Er hangt één spot in het hokje.


Meer over Hudson’s Bay ontdekken?

Hudson’s Bay Permanent gesloten

Dit bedrijf heeft de deuren permanent gesloten.

Heuvelstraat 33, Tilburg

Bekijk meer:Permanent gesloten

TIEN

TIEN
Foto: indebuurt

Wist je al dat TIEN een paar weken geleden verbouwd is? Ook de pashokjes kregen een make-over. Wat is het tof geworden! Je past hier echt kleding in een trendy omgeving met roze gordijnen, roze vloer, een spiegel die ons doet denken aan kleedkamers voor filmsterren en superhip panter haakje. Het is wel een goed idee om de outfit ook even buiten de kleedkamer te bekijken zodat je iets meer licht hebt. Dan word je goed geholpen door het vriendelijke personeel.


Meer over TIEN ontdekken?

TIEN conceptstores

Geopend10:00 - 18:00

Heuvelstraat 104, Tilburg

Bekijk meer:conceptstores

Bershka

Kleedkamer Bershka
Foto: indebuurt

Alleen tijdens het passen in de Bershka werd ons gevraagd hoeveel kledingstuks we bij hadden. Meestal maken we dat ook mee in andere winkels. Eigenlijk is dit licht best flatterend voor een selfie. De extra spiegel is ook altijd handig om het kledingstuk net vanuit een andere hoek te bekijken.


Meer over Bershka ontdekken?

Bershka winkelen

Geopend09:30 - 18:00

Heuvelstraat 56, Tilburg

Bekijk meer:winkelen

En nu jij!

Deze foto’s zijn het begin van een klein onderzoek naar de verlichting van Tilburgse pashokjes. Er zijn natuurlijk nog veel meer kleedkamers die we aan de tand willen voelen. Wat dacht je van de ruimtes bij ZARA, C&A, Sissy-Boy, COS en Only? Doe jij mee? Maak een selfie in een pashokje en stuur deze naar [email protected]. Zo kunnen we van alle winkels in Tilburg een overzicht maken én weten we echt waar het licht het beste is.

Deze foto’s zijn trouwens allemaal gemaakt met een Samsung A5. De verlichting kan in het echt iets afwijken van de selfies.

Pagina 1/8
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Winkelen

adv.