Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Lokale winkels steunen vanuit je luie stoel: binnenstad krijgt bezorgdienst

Door Rowie van der Vliet 28 oktober 2020

De feestdagen komen er weer aan. Normaal is dat de tijd dat we massaal gaan klotteren (Sinterklaasinkopen doen) en kerstcadeaus aanschaffen in het centrum. Dat kan dit jaar nog steeds en je hoeft er de deur niet voor uit. De Tilburgse binnenstad krijgt een eigen bezorgdienst.

Het Ondernemersfonds Binnenstad Tilburg, het Binnenstad Management, BIZ Vastgoedeigenaren Kernwinkelgebied en de Gemeente Tilburg lanceren namelijk de enige echte binnenstadbezorgservice. Hierbij bestel je producten van zo’n 25 winkels uit de binnenstad. Welke zaken dit zijn wordt binnenkort hier bekendgemaakt. Cadeautjes voor jezelf of geliefden in huis halen kan al vanaf 1 november.

Hoe, wat, waar?

We leggen uit hoe het werkt. Bij de winkels die meedoen kun je zelf iets bestellen. Dat kan via Facebook, Whatsapp, telefonisch of mail. Elke deelnemende winkel mag dit zelf bepalen. Als je een bestelling plaatst voor 15.30 uur komt er diezelfde avond vóór 20.00 uur nog een koerier langs met jouw pakketje. Hulde aan die helden van Tour de Ville!

Geen bezorgkosten

Goed om te weten: er komen geen bezorgkosten bij. Bovendien kost het ondernemers niks om iets te versturen. Dit is een van de manieren waarop de gemeente en het binnenstadmanagement mensen veilig van (het aanbod van) de binnenstad willen laten genieten. De bezorgservice is opgezet om de bezoekersstroom in de binnenstad terug te dringen, zo meldt Marlon Maas van het Ondernemersfonds Binnenstad Tilburg in een persbericht.

Bezorgdienst voor de binnenstad

De bezorgservice wordt tot 31 december getest. Vanaf 1 januari 2021 kun je de koeriers nog steeds door de stad zien crossen. Het is juist de bedoeling om vanaf volgend jaar nog meer winkels te laten meedoen zodat we nog meer uit de binnenstad kunnen laten thuisbezorgen.

Lees ook:

13 x hier haal je onder de tien euro een lunch af

Veel Tilburgse ondernemers laten zich niet uit het veld slaan nu de horeca weer op slot moet. Bij ve...

Zoetekauwen opgelet! Royal Donuts opent in hartje Tilburg

In de categorie dit-missen-we-nog-in-Tilburg: donutwinkel Royal Donuts. Komt verandering in, want he...

Na berenjacht nu #Halloweentocht013: dit zijn de routes

Na de berenjacht maakt Tilburg zich op voor een nieuwe wandeltocht langs de ramen: #Halloweentocht01...

adv.