Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

C&A in de Heuvelstraat gaat verhuizen en dit is de nieuwe locatie

Door Rowie van der Vliet 6 juli 2020

Buiten het zicht van veel inwoners wordt er in Tilburg gebouwd aan het nieuwste stadsplein. Ontwikkelaar Van de Ven Bouw & Ontwikkeling BV neemt ons mee voor een kijkje achter de schermen van het nieuwe winkelrondje. Met op de valreep een nieuwtje: de nieuwe locatie van de C&A.

Met helm en een geel hesje stappen Joyce Hems van Van de Ven Bouw & Ontwikkeling en projectontwikkelaar Jörgen op de bouwplaats. Ze staan al snel in een van de nieuwe winkels van het plein, die op de begane grond van de nieuwe gebouwen komen. Daarnaast komt nog een hoger gebouw, zo zien we in een impressie.

Tekst gaat door onder de video.

Nieuwe locatie C&A in Tilburg

We zien ook waar straks de doorgang van het nieuwe stadsplein naar de Heuvelstraat komt. Dit gebeurt in het pand naast C&A en ICI Paris, waar eerst de Expo zat. “Dan kom je precies uit bij de Frederikstraat-Noord, waar we de nieuwe passage hebben gemaakt.” Er is al flink wat veranderd. Het magazijn van de C&A is voor een flink deel gesloopt om de doorgang mogelijk te maken. Dat is niet zomaar, want de C&A gaat verhuizen en de nieuwe locatie is al bekend: de Emmapassage. Na de verhuizing wordt het mogelijk opgesplitst in meerdere winkels.

Terras van Gianotten Mutsaers

Gianotten Mutsaers is inmiddels al een tijdje open, maar zeker nog niet helemaal af. Er komt nog een horecagedeelte. Waar nu een gigantische rode kraan staat, drinken we straks een bakje koffie. Naast het terras komt de hoge toren, van 65 meter hoog. “In totaal komen er 170 appartementen bij”, weet Jörgen te vertellen. Ook in de woontoren vinden we straks winkels en mogelijk meer horeca. “De hoge toren zorgt ervoor dat we niet even volgende week al winkels kunnen openen. Want het duurt even voordat we de top hebben bereikt. Zodra de steiger er vanaf kan, kunnen we de winkels verder klaar maken en de puien erin maken.”

Lees ook:

VIDEO: Dit doen die gele palen en tent ineens in de Spoorzone

Hé, wat komen we nou weer tegen? We stappen naar buiten bij ons kantoor aan de Lange Nieuwstraat en ...

JAAA! De Tilburgse Kermis gaat door en zo komt het eruit te zien

Wie, wat, waar?! Het beste nieuws van 2020 tot nu toe: de Tilburgse Kermis gaat door in kleinere vor...

Stadsstrand Beachy overvallen door storm: ‘Het is goed naar de getver’

We gingen vorige week op visite bij Tim Frenken, initiatiefnemer van het nieuwe stadsstrand: Beachy....

Meer over C&A ontdekken?

C&A kledingwinkels

Gesloten09:30 - 18:00

Heuvelstraat 16-18, Tilburg

Bekijk meer:kledingwinkels

Meer over

Nieuws Winkelen

adv.