Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Aha! Dit betekenen die ‘eerlijk winkelen’ doeken in de binnenstad

Door Rowie van der Vliet 10 juni 2020

Heb jij ze al gespot? Deze week kom je ineens heel veel doeken met de tekst ‘eerlijk winkelen’ tegen. Die felroze letters trekken wel de aandacht! Maar waarom hangen ze er eigenlijk? Het is een winkelroute die je kunt volgen!

Eerlijk Winkelen is een landelijk initiatief dat duurzame winkels in het zonnetje wil zetten. Op de site vind je winkels die tweedehands of fair trade zijn. Ook laten de app en de website makkelijk zien welke eetwinkels en horeca biologische producten verkopen. Ook fijn: de route laat niet alleen winkels en horeca in het centrum zien.

Dit doen die doeken met ‘eerlijk winkelen’ in het centrum

Fairtrade Gemeente Tilburg, het ondernemersfonds, Tilburg Circulair en Switch / ContourdeTwern zijn helemaal fan van Eerlijk Winkelen. Daarom klopten ze aan bij het duurzame Broeren Wegenbouw, dat ook duurzaam werkt. Dit bedrijf maakte de doeken om de winkelroute meer onder de aandacht te brengen.

Duurzaam aanbod

Op de website van zien we nu 26 bedrijven staan. Dat zijn onder andere Focus Foodbar, FoodAtelier, ReShare Store en Switch, die gezellig samen op bovenstaande foto staan. Wie helaas nog een duurzaam initiatief mist, kan dit mailen naar [email protected] Voel je ook vrij om ons van indebuurt Tilburg te tippen via [email protected].

Lees ook:

Dit zijn volgens jullie de leukste tweedehandswinkels van Tilburg

Wat zijn we toch gek op kringloopwinkels! Waarom zou je nieuwe spullen kopen als je het in Tilburg o...
FoodAtelier Stationsstraat

VIDEO: FoodAtelier in de Stationsstraat is geopend en zo ziet het eruit

Manon Lauffer opende vrijdag 15 november haar vegetarische afhaalrestaurant FoodAtelier in de Statio...

adv.