Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Yes please! Deze zomer komt er misschien een zwembad in de Piushaven [video]

Door Rowie van der Vliet 11 juni 2020

Zwemmen in de Piushaven werd vroeger altijd gedoogd, maar nu mag het écht niet meer. Swim to Fight Cancer heeft daar iets op bedacht. De organisatie pleit voor een zwembad in de Piushaven. Meerdere raadsleden zijn al enthousiast, zo meldt Stadsgezicht.

Kristel Scheffers, voorzitter van Swim to Fight Cancer, denkt dat het zwembad er over vier weken al kan liggen. Kwestie van pontons huren en een stuk water afzetten. Wat ook kan: de haven afbakenen voor een buitenzwembad. De locatie is ook al bedacht. Het zwembad komt mogelijk bij Restaurant RAK of ietsjes verderop. Swim to Fight Cancer is een organisatie die geld ophaalt voor onderzoek naar kanker door bezoekers te laten zwemmen in de Piushaven. Of het zwembad er nu echt komt of niet: het verbod op zwemmen in de Piushaven wordt voor het evenement tijdelijk opgeheven.

Zwembad in de Piushaven

Het is niet realistisch dat we over vier weken al een buitenzwembad in de Piushaven hebben. Dit plan is maandagavond besproken in de raadsvergadering. Het grootste deel van de gemeenteraad is enthousiast. Sommige partijen zijn ook helemaal fan van het buitenzwembad, maar hebben nog wel een paar vragen. Kan je zomaar een zwembad plaatsen zonder dat het de scheepsvaart in de Piushaven in de weg zit? En hoe schoon ís het water eigenlijk? Hoe dan ook wij duimen hard dat het zwembad er deze zomer al komt.

Lees ook:

johan molenschot1

Johan wil een openluchtzwembad in Tilburg: ‘Ik ben niet de enige die het mist’

Even op de fiets naar het zwembad is in Tilburg makkelijker gezegd dan gedaan. Als het aan Johan lig...
Community Manager Thijs Dingemans van indebuurt

Redacteur Thijs duikt de Piushaven in voor Swim to Fight Cancer!

Nog even... En dan duik ik de Piushaven in voor Swim to Fight Cancer! Samen met nog een heleboel Til...
zwembaden Tilburg

Zwembaden in Tilburg straks weer open: dit moet je weten

In Nederland mogen de zwembaden sinds 11 mei weer open zijn. In onze stad nemen ze iets langer de ti...
  • Wil jij een 'Nieuw in Tilburg' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Tilburg.

adv.