Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

VIDEO: Kijken! De horeca in Tilburg is los en zo druk was het

Door Rowie van der Vliet 2 juni 2020

De horeca in Tilburg start op! O, o, o, wat hebben we ernaar uitgekeken: de beruchte 1 juni 2020. Een – toch wel – soort van historische dag voor Nederland. Uiteraard keken wij, gewapend met camera, hoe Tilburg geniet van het feit dat de horeca weer open is.

We beginnen onze wandeling op de Heuvel en zien het startschot van de horeca. Het plein is omgetoverd tot één groot terras voor de omliggende horecatenten. Dat zie je in deze live video.

Korte Heuvel

Iets na twaalven lopen we over de Korte Heuvel, waar de eerste terrassen al volstromen. Mensen genieten van een drankje en nestelen zich op veilige afstand in een terrasstoel. Het is wel wat onwennig: fietsen kan niet meer. Bij de in- en uitgang van de straat staan verkeersregelaars en hekken. Wie aankomt op de stalen ros, wordt weggestuurd.

Piushaven

Genieten met een zachte G zat ook wel goed in de Piushaven. De eerste ijsjes bij Vittorio en Porto Koffie en IJs werden op het terras genuttigd. Ook de lunches en drankjes bij andere zaken aan de haven waren populair. Het terras van Villa Pastorie aan het water zat rond half een vol. Leven in de brouwerij!

Piusplein

Aan het Piusplein was het toch wel het drukst van allemaal. Iets voor twaalven stond er zelfs een rij om als eerste op het terras te mogen zitten. Maar ook hier werd er goed afstand gehouden op het terras en was het vooral gezellig druk. Voor even voelde het aan als een gewone zomerdag. Al vroegen horecamedewerkers netjes allerlei vragen voor de gezondheidscheck.

Paleisring en Stadhuisstraatje

Op de Paleisring en aan het Stadhuisstraatje zat de sfeer er ook goed in. De terrassen zaten al aardig vol om te genieten van een lekkere lunch of het eerstje drankje op een terras sinds lange tijd.

De horeca start op

Volgens Tilburgers was het op sommige plaatsen gezellig druk, maar zat de sfeer er goed in. Petje af voor de horeca! Anderen gaven aan nog even te willen wachten met een drankje doen op het terras.

Lees ook:

horeca open

Foto’s: de horeca is weer open en zo ziet dat eruit

Het was een historische dag: op 1 juni ging de Tilburgse horeca weer open. Gastfotograaf Git van den...
Tuinhuis Culinair

Tuinhuis Culinair geeft én neemt van Westermarkt: ‘Het terras moet weer vol’

Voor een heerlijke lunch of een lekker dagje op het terras in West, moet je natuurlijk bij Tuinhuis ...

13 x de beste cafés in Tilburg volgens locals waar we weer langs kunnen

Je weet het: de cafés en restaurants openen op 1 juni om 12.00 uur weer. Dat zal er voor veel plekke...

adv.