Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

VIDEO: Gek om te zien! De halve Emmapassage is gesloopt

Door Rowie van der Vliet 12 juni 2019

We moesten even knipperen met onze ogen. Wie een kijkje neemt op het Hendrikhof (achter de HEMA) stuit op een heel bijzonder aanzicht. De halve Emmapassage is gesloopt!

Goed, je moet wel even door de hekken en het gaas turen, maar dan heb je ook wat. Een bijzonder uitzicht op de sloop van de Emmapassage! We worden ook nog eens getrakteerd op kranen en bouwvakkers die hun beste beentje voor zetten. Wie goed kijkt, ziet ook dat een deel van het dak eraf is.

Dit is waarom de Emmapassage gesloopt wordt

De Emmapassage is niet meer. Sinds maart 2019 wordt er flink verbouwd. Allemaal om het overdekte winkelcentrum om te toveren naar keigave winkelstraat. De gemeente vindt dat het dak er ouderwets uitziet en wil dat iedereen weer dag en nacht door de straat kan lopen. Bovendien is het de bedoeling dat er veel groen in de Emmastraat komt. Veel winkels moesten sluiten en waren eind februari aan het afbouwen.

Vernieuwingen in het centrum

Investeerders Wereldhave en VolkerWessels werken samen met de gemeente aan vernieuwingen in het centrum. De eerste fase van die vernieuwing is de verbouwing van de Emmapassage en de parkeergarage. De bouwplannen voor het nieuwe woon- en winkelgebied komen van architectenbureau Valode & Pistre uit Parijs en zijn goedgekeurd door de Omgevingscommissie.

Handige doorgang

Een deel van de Emmapassage is nog steeds open. Zo shoppen we gewoon bij Witteveen en Gianotten Mutsaers. Ook blijft de Emmapassage een handige doorgang tijdens de gigantische verbouwing. Zo ben je toch een stukje sneller bij de onlangs verhuisde Tapasbar Mañana. Het Spaanse restaurant vinden we nu pal naast het winkelcentrum.

Emmastraat open

Laten we eerlijk zijn: met zo’n grootschalige verbouwing is het moeilijk in te schatten wanneer we er weer terecht kunnen. Er wordt gerekend op eind 2019. Zet ‘m op allemaal! Wij kunnen niet wachten totdat we hier kunnen genieten.

Lees ook:

Mignon Juwelier Emmapassage

13 x zo ziet de Emmapassage er nu uit

Rustig is het niet in de Emmapassage. Mensen gebruiken het (nu nog) overdekte winkelcentrum regelmat...

Mysterie: wat gaat er met de Emmapassage gebeuren?

De Action in de stad gaat weg, winkel Norah verhuist naar het Wagnerplein en Comme Ça sloot al eerde...
Emmapassage

Deze 9 dingen hadden de Emmapassage nóg leuker gemaakt

De Emmapassage kan eigenlijk wel iets meer liefde gebruiken. Volgens Tilburgers is dit een plek die ...

adv.