Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

VIDEO: Emiel heeft thuis de Tilburgse Kermis in het klein

Door Rowie van der Vliet 21 juli 2019

Bij de echte kermisfans begint het weken voor De Tilburgse Kermis al te kriebelen. Bij Emiel gaan de kermiskriebels eigenlijk nooit weg, want hij bouwt heel het jaar aan kermisattracties in het klein. En dat ziet er zo uit!

De versie van de Breakdance die Emiel bouwde, heeft hij nooit in het echt gezien. “Ik was toen net geboren”, zegt-ie lachend. Toch kan Emiel er in 2019 van genieten, want hij bouwt de attractie na. “Precies zoals hij was, toen hij op de hoek van de Paleisring stond.”

Kermis in het klein

Emiel heeft alle decoraties met de hand geschilderd. Alleen dat kostte hem al drie maanden. Zelfs de ‘kassa’ van de Breakdance is ingericht. Alles bij elkaar doet hij er 2,5 jaar over. Het maken van Wimpie’s Prijzenpaleis ging sneller; dat deed Emiel in een half jaar. “Alle prijzen, zoals de knuffelbeertjes, komen van AliExpress. Dan moet je weleens wachten.”

Fans uit binnen- en buitenland

Emiel heeft fans uit binnen- en buitenland. Hij staat op beurzen en mensen kunnen hem volgen via zijn Facebookpagina Emiel’s Kermis. “Mensen vinden het leuk om de attracties te herkennen.” Wimpie’s Prijzenpaleis is een legende op de Tilburgse Kermis. Hij stond er zo’n veertig jaar. En ja hoor, Wimpie zelf heeft de miniatuurversie van zijn kraam ook gezien. “Ik kwam hem tegen op een beurs in Dordrecht. Hij was verbaasd dat hij zo goed lijkt op de echte en dat er zoveel details in zitten. Dat was enorm leuk om te horen.”

Emiels kermis bewonderen

Wil jij Emiels mini-kermis met eigen ogen zien? Dat kan! Je bezoekt de attracties in het klein in Brasserie Ons Genoegen van verzorgingstehuis De Bijsterstede van 18 juli tot en met 31 juli. Het werk van Emiel bewonderen kan vanaf 8.00 tot 17.30 uur.

Lees ook:

opbouw tilburgse kermis 2019

VIDEO: De opbouw van de Tilburgse Kermis 2019

De stoplichten staan uit en de kermiskijkers zitten er traditiegetrouw weer klaar voor! Yes, de Tilb...
tilburgse kermis

Alles wat je moet weten over de Tilburgse Kermis 2019

Attenzioneeeeeeee! Nog een paar weken en dan staat de hele stad op z’n kop (letterlijk ook nog eens,...

VIDEO: Gespot! De eerste tekenen van de Tilburgse Kermis 2019

Tilburg maakt zich op voor de Tilburgse Kermis 2019. De vlaggetjes hangen al op, de roze loper ligt ...

adv.