Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

VIDEO: Binnenkijken bij deze wel heel bijzondere woning van bijna 1 miljoen

Door Rowie van der Vliet 18 november 2019

Ook zo gek op glas-in-loodramen? Zoek je een plek met een open keuken en gaat je hartje sneller kloppen van de combinatie oud en nieuw? In de oude Therasiakerk aan de Oude Langstraat staat een woning te koop. Bas Vermeer, beter bekend als Stadsgezicht, nam een kijkje.

De woning vinden we op de begane grond. Alle ruimtes hebben een open karakter en lopen vloeiend in elkaar over. Zo kun je lekker koken in de open keuken terwijl vrienden of familie rondhangen in de woonkamer. Kom maar op met al die gezellige gesprekken!

Tekst loopt door na de video.

Showstopper

De voormalige kerk laat zien hoe je oud en nieuw moeiteloos combineert. De moderne betonvloer laat de bogen extra uitblinken. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de boogvormige ramen. Wat een plaatje! De echte showstopper van de woning is het glas-in-loodraam op de eerste verdieping. De huidige bewoonster gebruikt deze ruimte nu als cursusruimte voor visagisten. Gaaf!

Iets minder dan een miljoen

De toekomstige bewoners kunnen zich alvast voorbereiden op een overheerlijke zomer. Bij de opvallende woning vind je ook een U-vormige tuin. Je stapt zo vanuit je bed de tuin in door de openslaande deuren in de slaapkamer. Altijd al je eigen inloopkast willen hebben? Die vind je ook in dit appartement. Maar je weet wat ze zeggen: voor niks gaat de zon op. Tilburgers (of toekomstige stadsgenoten) moeten diep in de buidel tasten. De woning in de oude Therasiakerk staat te koop voor €940.000,-. Daarvoor krijg je een ruimte van 445 vierkante meter voor terug. Dat is ietsjes kleiner dan de oppervlakte van de nieuwe schaatsbaan die straks op de Heuvel komt te staan.

Bekijk hier nog meer foto’s van het huis:

Bron: Funda
Bron: Funda
Bron: Funda
Bron: Funda
Bron: Funda
Bron: Funda

Lees ook:

Binnenkijken bij Ellen en Alexander: ‘Mensen zeggen dat we in het mooiste huis van Tilburg wonen’

Ellen Schellekens en Alexander Meijer krijgen het vaak te horen: ‘jullie wonen in het mooiste huis v...
Penthouse bos Tilburg

Penthouse aan het bos! Binnenkijken bij het duurste huurappartement in Tilburg

Dat is nog eens lekker wonen! Je kijkt uit het raam en staart naar de Oude Warande. Voor dit penthou...
Woning vd Week

Heleen woont in een oud klooster in de Goirkestraat

Je hebt je droomhuis gevonden, maar er zijn zes wachtenden voor je. Dan moet je wel heel veel geluk ...

Meer over

Video Wonen

adv.