Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

VIDEO: Aha, dáárom staat er een speeltuintoestel in de fontein van het Stadhuisplein

Door Rowie van der Vliet 11 augustus 2020

Laat dat brood maar in de zak zitten. We raden namelijk niet aan deze eend te voeren. Goh, hij is niet echt. Zelfs dit jaar zijn er stukjes Tilburg gekaapt met street art die vrolijk maakt. Allemaal dankzij de Amsterdamse kunstenaar Frankey.

Eigenlijk gaat Kaapstad dit jaar niet door. Het festival staat inmiddels bekend om de kunstenaars die Tilburg een weekendje kapen met kunstwerken in de openbare ruimte. Zoals een duikster in de buurt van het NS-plein of een reusachtige teddybeer die door de stad wordt gesleept. De organisatie wilde ook in 2020 toch iets doen om een glimlach op ons gezicht te toveren. Daarom vroegen ze Frank de Ruwe, oftewel Frankey, uit Amsterdam om aan de slag te gaan.

Twee werken zijn al weggehaald

Frankey liet zich dat geen tweede keer zeggen en leefde zich uit in Tilburg. Hij liet zeven kunstwerken achter. “Ik vind het tof dat Kaapstad niet stopt met de bewoners van Tilburg verrassen. Helemaal nu het festival niet door kon gaan.” Zelf gingen we op ontdekkingstocht en spotten we vier werken. Twee ervan zijn namelijk al weggehaald! Homer Simpson zat eerst op het dak van de oude Dansschool in de buurt van het Radiopleintje, maar is al een aantal dagen foetsie. En ook het kermispaard aan een lantaarnpaal zat er niet meer. Zou hij een suikerklontje hebben gekregen en even een blokje om zijn gegaan?

Tekst loopt door na de foto’s

Hier bekijk je de drie overige kunstwerken:

Jammer! Homer zien we niet meer zitten. Foto: Frankey
Frankey hing een kermispaard op. Foto: Frankey
Een raam is nu een dartbord. Foto: Frankey

Dit vonden we wel

We vonden wel vier andere werken, namelijk: een reiger die een pizza eet, verkeersborden op z’n Mondriaans, het speeltuintoestel aan het Stadhuisplein en het raam met game over. Mensen die langs lopen, zien het soms niet. Maar als ze het opvalt, staan ze vaak even stil om te genieten. Sommige street art van Frankey is moeilijk te vinden, andere weer makkelijker. Leuk feitje: heb je de André Hazes van LEGO gezien die op de Dam stond? Die is gemaakt door dezelfde kunstenaar. Gaaf!

Lees ook:

Kaapstad 2019

14 x de bijzonderste dingen die we tegenkwamen tijdens Kaapstad 2019

De stad was 9 tot en met 11 augustus gekaapt door kunstenaars tijdens Kaapstad 2019. En dan kom je e...
Kaapstad 2019

Koning Willem II met lipstick en meer: dit is Kaapstad 2019 in Tilburg [video]

Eusj! Tilburg is vanaf vrijdag 9 tot en met zondag 11 augustus gekaapt door 25 kunstenaars uit 9 lan...

adv.