Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Mooi: er is nu een eerbetoon aan de Tilburgse festivalzomer die er niet kwam

Door Rowie van der Vliet 17 augustus 2020

Denk je weleens: hoe had de Tilburgse zomer eruit gezien zonder het coronavirus? We hoeven niet in een glazen bol te staren om een tipje van de sluier te zien van een Tilburgse Festivalzomer. In de buurt van het NS-plein en de Hall of Fame vinden we nu de Wall of Never Happened

Meelallen met de enige echte Frans Bauer, een eigen festival voor het Spoorpark, een keivet feest voor bevrijdingsdag in Poppodium 013: het had allemaal waarheid moeten worden. Net zoals gevestigde namen Draaimolen, Daisy Festival, Roadburn, Desperados Roadshow en meer. “We leven er ieder jaar weer naartoe: de zomer. Vol feestjes en festivals. Maar door corona is het festivallandschap dit jaar compleet monddood gemaakt. Deze zomer lijkt de festivalscene onzichtbaar te blijven”, aldus Tim Frenken.

Eerbetoon aan festivals die niet doorgingen

In het begin van het coronavirus ging de hashtag #savethesummer rond. Alleen valt de festivalzomer niet meer te redden. Daarom bedacht Tim het kunstobject The Wall of Never Happened, een eerbetoon aan alle festivals en feestjes die niet doorgingen. Zo komt de creatieve festivalbranche toch nog een beetje onder de aandacht.

Jouw tofste festivalherrineringen

Bij het eerbetoon is ook een nieuwe hashtag de wereld ingeslingerd: #wallofneverhappened. Daar deel je jouw tofste festivalherinnering. Bijvoorbeeld door die foto te delen waar je iets teveel op had tijdens Draaimolen of die onwijs leuke foto met je vriendengroep waar jullie knuffelend opstaan. Zo kunnen we toch eventjes genieten van festivals in de stad. Naast een hashtag is er ook een Instagramaccount.

Zo steun je festivals

Als je festivals ook deze zomer gewoon wil steunen kan dat niet alleen door je mooiste herinneringen te delen. Je kunt ook merchandise kopen van festivals, alvast een ticket voor de editie in 2021 aanschaffen of zelfs bloemetjes neerleggen bij het eerbetoon. In Tilburg zijn er wel wat feestjes en festivals die op aangepaste versie doorgingen. Ook vinden we op verschillende plekken terrasfestivals of silent muziek bingo’s. Creatief blijven we in Tilburg sowieso!

Lees ook:

filmfestival Tilburg

Cool! Er komt een internationaal filmfestival naar Tilburg

Er komt weer een internationaal filmfestival in Tilburg! Jazeker, niet in Cannes, Venetië of New Yor...
roadburn festival

Goed nieuws: deze twee Tilburgse festivals blijven bestaan

Het is een onzekere tijd voor veel evenementen. Gelukkig is er in 2020 ook goed nieuws te melden ron...
biergarten festival

Jammer: dit evenement gaat toch ineens niet door

Slecht nieuws voor bierliefhebbers in Tilburg - en dat zijn er een hoop - Biergarten 2020 wordt verz...

adv.