Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Herman den Blijker en Annemarie van Gaal helpen Tilburgs café: ‘De leukste testlocatie van Nederland’

Door Rowie van der Vliet 23 december 2020

Je kunt wel zeggen dat het bij veel horecatenten in Tilburg ‘crisis in de tent’ is. Zo ook bij gaycafé De Lollipop aan de Paleisring. Eigenaren Fransjan Marijnissen-Wassink en Jeroen Wassink-Marijnissen schakelden de hulp in van Herman den Blijker en Annemarie van Gaal via het SBS-programma Crisis in de Tent. Zij kwamen met een héél bijzondere oplossing: de eerste coronatestraat van het centrum.

Annemarie van Gaal noemt het zelfs de leukste teststraat van Nederland. “Waar heb je nu dat er een dj-booth en palmbomen staan en dat het zo gezellig is?” Herman den Blijker vertelt aan indebuurt Tilburg dat het gaat om een officiële locatie via een commercieel sneltestbureau. “Het is geen schiettent, het is geen kermis. We kwamen op het idee tijdens een brainstorm.”

Binnen 24 uur

De coronatestlocatie vind je in het oude pand van de Skihut, dat al jaren leegstaat. Fransjan: “Ineens komt Herman den Blijker binnen en staat er in twee uur dit idee. In 24 een dag is er vanuit een betonnen doos een volledige teststraat opgebouwd.”

Goedgekeurd door RIVM

De testen worden geleverd door sneltestuitslag.nl. Het gaat om de Abbott Panbio Ag Rapid Test, die is goedgekeurd door het RIVM. Wil je een test aanvragen? Dat kan via de website van De Lollipop of door binnen te lopen. Na een kwartier heb je uitslag. De testlocatie is nu al open. Je kunt zeven dagen per week vanaf 8.00 tot 20.00 uur terecht. Een test kost je €75,-. Een positieve reisverklaring kun je er voor €25,- bij krijgen.

De nieuwe afleveringen van Crisis in de Tent beginnen vanaf 12 januari op SBS. Waarschijnlijk komt De Lollipop begin februari op televisie. In bovenstaand filmpje zie je al een voorproefje!

Lees ook:

Coronastraat GGD

Kijken bij de nieuwe coronateststraat van de GGD: ‘Het is hartstikke druk’

"Is dat het?", vraagt een Tilburger opgelucht nadat ze een staafje in haar keel geduwd krijgt. De vo...
Barvrouw vd Week Irene de Kok

7 x ondernemers die even iets heel anders doen tijdens de lockdown

Tilburgse ondernemers bewijzen maar weer eens hoe creatief ze zijn! Door de lockdown (en zelfs daarv...

Oliebollenkramen blijven open: hier kun je terecht in Tilburg

Goed om te weten: de oliebollenkramen in Tilburg mogen gewoon openblijven. Een oliebollenbakker valt...

adv.