Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Feelgoodfilmpje! Held Henry mag na maanden weer naar zijn favoriete plek in Tilburg

Door Rowie van der Vliet 4 juni 2020

“Ik was blij en een beetje verdrietig dat ze toch nog aan mij denken. Ook als ik er niet ben”, zegt Tilburger Henry (40). Na twee maanden thuiszitten mag hij namelijk eindelijk weer naar zijn favoriete plek in Tilburg: het Koning Willem II Stadion. FOX Sports en de Vriendenloterij maakten een feelgoodfilmpje en dat willen we jou niet onthouden.

Henry heeft een lichte verstandelijke beperking en mocht door de coronacrisis twee maanden lang de deur niet uit. Dat gaat Willem II aan het hart. “Hij zit tien weken opgesloten, dus hebben we iets leuks voor hem geregeld.” Verrassing! De Duitse speler Timon Wellenreuther staat ineens aan de deur om hem op te halen.

Veilig en thuis

Normaal was Henry vaak bij Willem II te vinden. Hij werkt er al 18 jaar in de keuken en zorgt ervoor dat de spelers zich gedragen met opruimen. Held! In het Koning Willem II Stadion voelde hij zich voor het eerst veilig en thuis. Dan valt het natuurlijk extra zwaar dat je tien weken lang niet de deur uit mag. De ontlading als hij dan eindelijk op het veld van zijn favoriete club staat is dan ook groot. Henry laat een traantje, maar staat ook weer hard te lachen met zijn grote vrienden.

Lees ook:

De ‘coronafilm’ die in Tilburg is opgenomen bekijk je hier gratis

Camera, lights, action! Zit jij klaar voor een mini-filmavondje op de bank? De 'coronafilm' die in T...
Terras Tilburg coronaboete

VIDEO: Kijken! De horeca in Tilburg is los en zo druk was het

De horeca in Tilburg start op! O, o, o, wat hebben we ernaar uitgekeken: de beruchte 1 juni 2020. Ee...

VIDEO: Station Tilburg is coronaproof gemaakt en zo ziet dat eruit

NS en Prorail zijn druk bezig om onder andere Station Tilburg coronaproof te maken. Stickers geven d...

adv.