Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Tim Hofman was in Tilburg voor opnames van #BOOS

Door Rowie van der Vliet 24 juli 2020

Tim Hofman en de crew van YouTube-serie #BOOS kwamen verhaal halen in Tilburg. Drie huurders uit Tilburg zijn namelijk boos op BV Wonen. Waarom? Omdat ze hoge contractkosten hebben moeten betalen van rond de 300 en 400 euro. Ai.

Laten we even uitleggen hoe het zit met die kosten: bemiddelingskosten zijn verboden voor het bij elkaar brengen van een huurder en verhuurder. Contractkosten mogen wel, maar dan moeten ze wél redelijk zijn. BV Wonen is een bemiddelaar in Tilburg die hier vaak op inspringt. Wil je een studentenkamer, studio of appartement huren in de stad? Dan krijg je al snel met het bedrijf te maken. De kosten die gevraagd mogen worden zijn echt alleen bedoeld voor het opstellen van het contract. Het Juridisch Loket vertelt aan Tim Hofman dat zoiets normaal 50 euro kost en eigenlijk nooit meer dan 150 euro.

#BOOS gaat naar Tilburg

#BOOS gaat langs in Tilburg om ondernemer Bram Vermeulen van BV Wonen aan de tand te voelen. Daar had Bram op zijn zachtst gezegd geen zin in. Hij stapt in zijn auto en rijdt weg. Met het Brabants Dagblad wil Bram wel praten. Hij laat aan de krant weten zich niet te herkennen in het profiel dat Tim Hofman van hem schetst. Zijn volledige reactie lees je in het artikel van de krant.

Politie waarschuwt

Voor Politieteam Tilburg-Centrum is de YouTube-video in ieder geval wel een reden om mensen voor BV Wonen te waarschuwen. In een Facebookbericht laat de politie weten om wanpraktijken van deze of andere huurders te melden. Er staat bij dat het gaat om een vermoeden van onwettige voorwaarden.

Lees ook:

tim hofman

Gespot: Tim Hofman was in Tilburg voor opnames

Hé, wie hebben we daar? Of, nouja, hadden... Tim Hofman! De populaire presentator was dinsdag in Til...
presentator tim hofman

VIDEO: Boze presentator Tim Hofman valt binnen bij Interpolis

En jij dacht dat je Tim Hofman had gespot in Tilburg? Well done! De presentator was inderdaad in onz...

adv.