Zet maar in je agenda: op deze dagen is het Tilburgse Kermis 2019

Door Rowie van der Vliet 9 januari 2019

Ben je al klaar voor de Tilburgse Kermis 2019? We hebben er nu al zin in! Pak je agenda er maar bij en scroll nog eens langs alle mooie foto’s van vorig jaar. Dit is namelijk wanneer de kermis in Tilburg plaatsvindt.

De kermis vinden we van vrijdag 19 tot zondag 28 juli 2019 in Tilburg. Met een bezoekersaantal van 1,5 miljoen is het lekker kijken naar al die mensen, gezellig een praatje maken en vooral: één groot feest. Al jarenlang is de Tilburgse Kermis de allergrootste van de Benelux. Wil je een rondje maken over de hele kermis? Trek dan goede wandelschoenen aan! Gelukkig heb je nog eventjes de tijd om een goed paar te kopen. In totaal is de kermis zo’n drie kilometer lang. En toch merken we door al het leuks eigenlijk nooit dat we zo’n grote afstand lopen!

Route Tilburgse Kermis 2019

De volledige route van de Tilburgse Kermis 2019 is nog niet bekend. Al weten we nu al dat de Amstel Bierhal en spiegeltent met exposities gewoon weer terugkeren. En in 2019 genieten we ook weer van de Blauwe Zondag, gehandicaptenmiddag, kindermiddag, Caribbean night en niet te vergeten: roze maandag.

Datum Roze Maandag 2019

Yes, maandag 22 juli 2019 is het weer zover. Dan vieren we hier in Tilburg de liefde tijdens een van de leukste feestjes van het jaar. Roze Maandag is het feestje voor homo’s, hetero’s, biseksuelen, transgenders en alles daar tussenin. Voor een dag zijn de kleuren van de stad niet groen en oranje of blauw en geel, maar roze. Van de optocht die door de stad trekt tot feestjes in kroegen en op pleinen in Tilburg: wat is de sfeer altijd goed!

Hitterecords

Welke attracties we precies tegenkomen, weten we nog niet. Al durven we te voorspellen dat de kamelenrace en het spookhuis vast weer langs de route staan. Wij hopen ook dat onze top vijf attracties van 2018 weer naar de Tilburgse Kermis komt. Zeker als het net zo warm wordt als vorig jaar. In 2018 was de Tilburgse Kermis namelijk echt het allerwarmst ooit. Op 25 juli 2018 was het zelfs nog nooit zo warm als diezelfde dag in andere jaren. Daardoor zijn er flink wat hitterecords gebroken.

Lees ook:

Kermis

Dit heb je nog nooit gezien: te gekke video van de Tilburgse Kermis

Here we goooo! Wat hebben we toch genoten van tien dagen lang Tilburgse Kermis. De jongens van Dirty...
Tilburgse Kermis fan

VIDEO: Dit zijn de 5 gaafste attracties van de kermis

Aaaah! De Tilburgse Kermis is alweer bijna voorbij. Nog even en dan is het weer rustig(er) in de bin...
bucketlist

Bucketlist voor 2019: deze dingen móet je doen als Tilburger

Goede voornemers? Die zijn maar lastig vol te houden. Wij strepen liever leuke activiteiten van onze...

adv.